בחירת בן זוג: שיקולים מרכזיים

תאריך פנייה: 26.03.2012 מס׳ הודעות: 8
חיפוש נושא
מיכלית 25
מעורערת
26.03.2012 • 02:58

לפני כ4 חודשים הכרתי גבר מקסים,יצאנו והיה לנו ממש טוב יחד.לאט לאט שמתי לב שהוא אדם מאוד פאסיבי בהתנהגותו וזה לא דבר שקורה רק איתי אלא באופן כללי כחלק מההתנהלות הנורמטיבית שלו,גם אני אדם כזה בד"כ אך בגלל שהקשר חשוב לי אני זו שיזמתי את הפגישות ביננו.הוא אהב אותי,אני אותו והכל נפלא ויפה.עם הזמן,בחודש האחרון העניין של חוסר היוזמה מצדו כבר התחיל להכביד עליי,הרגשתי שאני הפועלת היחידה בקשר וכשדברתי איתו הוא היה מצטער נורא,מבטיח שיתקן שואל אותי מה לעשות כדי לשפר ושוב חוזר לאותו מצב סטטי ואני שוב הייתי זו שיוזמת.לפני כשבועיים הוא טס לארה"ב למטרת עסקים וטיול עם חברים.הקשר ביננו עקב זאת הרבה יותר רופף ואני מרגישה שהוא משתנה מהבחינה הזאת שהוא אומר לי שהוא עכשיו יותר יוזם ויותר פעיל ואני שמחה מאוד על כך אך גם מרגישה שהקשר ביננו התערער..אם פעם הוא היה אומר לי שהוא אוהב אותי כל יום..עכשיו אני בקושי אם בכלל שומעת את זה ממנו..כשאני מדברת על זה הוא אומר שהוא עוד אוהב אותי וכשנחזור נהיה חברים והכל בסדר..אבל עדיין אני מרגישה שהתקשורת ביננו פחות ופחות טובה מרגע לרגע ושזה רק הולך ומחמיר וכשיחזור לארץ לא נהיה אותו זוג אוהב שהיינו..אני מרגישה שהיחסים לא חמים כמו פעם..זה נובע אולי בגלל השיחות הקצרות מאוד שלנו שקורות פעם ביום בקושי ולפעמים גם זה לא..אולי בגלל המרחק..אולי בגלל הזמן..אולי בגלל הרבה דברים..בכל מקרה כרגע אני נמצאת במצב די רעוע.מצד אחד אני עוד אוהבת אותו ורוצה אותו ,מצד שני לא אוהבת את הפאסיביות שלו..אבל הוא מעיד על עצמו שהשתנה ולכן אני רוצה לנסות לראות אם זה יבוא לידי ביטוי בקשר..אבל מצד שלישי לא בטוח שהוא עוד רוצה אותי..מה עושים..?

ד"ר אורן חסון
איך בוחרים בן זוג
27.03.2012 • 14:11

מיכלית יקרה,
תצטרכי להחליט אם את מאמינה לו או לא. לא כתבת לכמה זמן הוא יצא. אבל כמו שאת רואה, הקשר לא התחזק והוא לא עושה מאמץ. אולי הוא באמת לא יודע. אם הוא יוצא לתקופה קצרה, אולי כדאי להמתין ולראות. ואם יש לך הזדמנות אחרת, של מישהו אחר שנראה לך יותר – אולי תחליטי לנסות, כי את לא בטוחה במה שיש לך ביד. אלו הם השיקולים שאת צריכה לקחת כאשר את בוחרת בן זוג, ומוצאת שהוא לא מושלם, ודואגת שאולי מה שחסר לך ימשיך להיות חסר לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיכלית 25
איך בוחרים בן זוג-תגובה
29.03.2012 • 01:32

קודם כל תודה על התגובה.ובקשר למה שכתבת: הוא עוד חודש חוזר.ואם אני אראה שהוא חוזר לאותו מצב סטאטי ופאסיבי? איך אפשר לשפר את זה? ואין לי הזדמנות אחרת..לא כי אין אחרים..כי אני פשוט לא יכולה לראות אף אחד אחר באופן זוגי מרוב שאני אוהבת אותו וחושבת רק עליו..

ד"ר אורן חסון
לעודד יותר, לבקר פחות
29.03.2012 • 10:48

מיכלית יקרה,
תצטרכי לנסות בדרכים שאת יודעת. לשתף, לפתוח, לבקר פחות ולעודד יותר – כלומר, לגרום לו לרצות לשנות במקום להתייאש כשהוא לא מצליח לעשות את השינוי שהוא רוצה, או מכך שאת מיואשת ממנו כי הוא לא מה שהיית רוצה. כדי להצליח, סבלנות היא שם המשחק. עד כמה תצליחי? – לא יודע. סביר שרק חלקית, ותצטרכי לשאול את עצמך אם זה מספיק לך.

בברכה,
מזדהה
אותם פאסיביים! מעצבן...מזדהה
29.03.2012 • 17:26

מיכלית,סליחה שאני מתערבת אבל קראתי את הודעותייך והזדהתי ממש...... גם אני מכירה את אותם טיפוסים פאסיביים ויצא לי לקשור קשר עם הרבה מהם..... שאומרים אתן לך את הירחח ואני אוהב אותךך ורק רוצה להיות איתך וכשמגיע רגע האמת הם לא עושים כלום ורק מוצאים תירוצים שונים למה אי אפשר.......... ד"ר חסון תקרא לי נאיבית אבל לפי דעתי כשיש אהבה אמיתית היא משנה בני אדם וגם הפאסיבי ביותר הופך להיות יוזם בשביל להיות עם אהובתו...... אני צודקת? האם אותם מבטיחי הבטחות פשוט לא מסוגלים לשנות ממנהגם העצל או שהם רק דיבורים דיבורים בלי כוונה אמיתית .....?

ד"ר אורן חסון
לשפוט כל אדם לגופו
30.03.2012 • 18:13

מזדהה יקרה,
דעתי היא שנכון יותר לא לעשות הכללות, אלא לשפוט כל אדם לגופו, ובהתאם לתנאים ולזוגיות שבהם הוא נתון הן ביכולת להשתנות על פי הרגשות והצרכים והן בהעדר היכולת להשתנות. אבל אולי הנסיון שלך מדוייק יותר.

בברכה,
מיכלית 25
לעודד יותר, לבקר פחות-תגובה
31.03.2012 • 20:15

תודה על התגובה. אבל לא ענית לי מה לגבי העובדה של המרחק שאני מרגישה שיש ביננו..הוא רחוק ואנחנו מדברים רק דרך הסקייפ וגם זה רק בשעות לא קונבנציונאליות כמו 3 בבוקר ובקושי שיחות של כמה דקות..זה מרחיק מאוד ביננו..אני לא יודעת מה עובר עליו..הוא בקושי יודע מה עובר עליי..יש לנו שיחות עדכונים של השורה התחתונה נטו ולא כמו פעם חפירות עמוקות בנפש..ושיחות של שעות..איך אפשר להתקרב יותר? או שאי אפשר בהתאם לתנאים? נראה לך שכשהוא יחזור אז נחזור ליחסים קרובים כמו שהיו פעם או שהפער שיצרנו עכשיו בגלל השיחות המועטות והמרחק הוא משהו שאי אפשר כבר להחזיר?

ד"ר אורן חסון
יותר אינסטנט
02.04.2012 • 00:20

מיכלית יקרה,
התנאים הם באמת אובייקטיבית קשים, והרבה אין מה לעשות אלא להמתין. אבל, אולי כדאי לנסות לשנות את אמצעי התקשורת ביניכם – יותר טלפון, למשל, אם זה מאפשר מועדים נוספים, או יותר מכתבים, בהתכתבות במייל – הדרך הישנה והטובה של פעם, אבל יותר אינסטנט מפעם.

בברכה,