קללות ואלימות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 09.06.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מורן
בן זוג שמקלל
09.06.2012 • 20:42

שלום.
. אני בת 25 ואני נמצאת בזוגיות כבר 3 שנים. אני ובן זוגי מאורסים כבר שנה.. עדיין לא התחתנו כי אני מפחדת להתחתן איתו. כל פעם שאנחנו רבים הוא מקלל אותי קללות גסות ואני כל הזמן בוכה בגלל זה. אם אני רוצה ללכת עם חברה לבית קפה או לים הוא לא מסכים לי.. שבוע שעבר רציתי ללכת עם חברה לים והוא התחיל לקלל אותי ואומר שאני הולכת בשביל לעשות פוזות ובשביל לחפש גברים. אני לא יודעת מה לעשות והוא לוחץ על חתונה כל הזמן וגם אמא שלו לוחצת ואני מפחדת להתחתן איתו ומצד שני אני גם לא מסוגלת לעזוב אותו כי אני אוהבת אותו כמה שאני מנסה ואני אומרת שאני עוזבת אני לא עושה את זה. אני לא יכולה לראות את עצמי בלעדיו או אותו עם מישהי אחרת. היה שבוע של רגיעה ואמרתי לעצמי אולי זה ייפסק ועוד חשבתי על חתונה עד שעוד פעם היה ריב ושוב הוא התחיל לקלל. מה עושים ? זה מעגל שלא נסגר וחוזר על עצמו שוב ושוב ...

ד"ר אורן חסון
בחירה
11.06.2012 • 10:58

מורן יקרה,
את חוששת ובצדק. אתם לא יודעים לנהל אי הסכמות, ומכאן הפגיעות שהוא פוגע בך, במקרה הזה דרך קללות. אם וכאשר התסכול שלו, מעצמו או ממך, יגדל, זה עלול לעבור לאלימות פיזית. כך או כך - זה לא נראה כמו משהו שכדאי לך להכנס אליו. הוא קנאי ושתלטן, ואולי במידה מסויימת גם את - אחרת היית בקלות יכולה לראות אותו עם מישהי אחרת. את עסוקה באגו שלך הרבה יותר מאשר במה שטוב לך, מבינה?את, ואולי גם הוא, עסוקה במעגל של פגיעה ותיקון. במקום להבין שהדרך להפסיק להיפגע היא לא לעבור תיקון איתו ודרכו - כי הפגיעה תגיע מחדש שוב - אלא לצאת מהמעגל הזה. לצאת.אם את מרגישה שיציאה מהזוגיות הזו היא גדולה עליך, ושאת לא שלמה איתה, לפחות נסו לתקן דרך ייעוץ זוגי. כך לפחות תהיה לך גם חוות דעת חיצונית וחיפוש דרך אמיתית לשנות ולצאת מהמעגל הלא טוב שבו את נמצאת. ואם בתהליך הזה לא תגיעו למשהו טוב, תדעי לפחות שעשית את כל מה שאת יכולה. כרגע עושה רושם שאת מתמודדת לבדך מולו ומול אמו. את צריכה מעגל תמיכה חיצוני, ואם אין לך, היועץ הזוגי שלך יוכל לתת לך עוגן חיצוני שפוי, ולהקטין את הלחץ, כך שהחלטות שלך תיעשינה מתוך בחירה שלך ולא מתוך לחץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מורן
בחירה
11.06.2012 • 11:53

לא קל לצאת מהמעגל הזה אחרי 3 שנים של אהבה שאני עדיין אוהבת ואחרי אירוסים. קשה לי כל כך לסיים את זה למרות שאני יודעת שההתנהגות שלו לא תיפסק והיא תמשיך ואני פשוט לא מתקדמת הלאה אלא חוזרת אחורה כל הזמן.אני ציינתי רק את החסרונות שלו אך כמובן שיש לו גם צדדים חיוביים ויתרונות. הוא כל הזמן מכין ארוחות, שוטף כלים, עוזר עם כביסה (אנחנו גרים ביחד) והוא אוהב אותי מאוד אני יודעת את זה .. ומצד שני יש את ההתנהגות שאסור לי ללכת לים אסור לי ללכת לבית קפה עם חברות הוא לא סומך עלי ואומר שאני הולכת לים כדי לעשות פוזות על גברים..חלק מהחוסר אמון שלו זה בגלל שקיץ שעבר אני הלכתי לים בלי שהוא ידע והוא גילה את זה (עשיתי את זה רק בגלל שהוא לא נותן לי ללכת) .. אבל בלי קשר תמיד הוא לא היה רוצה שאני אלך למקומות.. השאלה שלי אם יש דרך לטפל בזה או שפשוט לחתוך ? הדרך היחידה היא ייעוץ זוגי? (כי לזה הוא לא יסכים ללכת..) הייתי רוצה להציל את הקשר הזה למרות שאני כבר לא יודעת אם זה אפשרי..

ד"ר אורן חסון
אולטימטום
12.06.2012 • 14:49

מורן יקרה,
אם את ברצינות שוקלת להפרד ממנו, מותר יהיה לך גם להציב אולטימטום: או יעוץ או להיפרד. זה לא לגיטימי אם את לא מתכוונת לממש אותו, כי הבלוף מתגלה. אבל אם את שוקלת זאת ברצינות - אפילו רצוי שתציבי קודם אולטימטום, ואפילו שתממשי אותו, כדי שיבין שאת רצינית, ושבלי זה הזוגיות שלכם לא תשרוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083