יחסים: למה הוא לא רואה עתיד?

תאריך פנייה: 08.06.2012 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
בחורה
סיום קשר בעקבות מעשה שעשיתי
08.06.2012 • 20:13

ד"ר חסון שלום
במשך 8 החודשים האחרונים אני בקשר עם בחור שצעיר ממני ב3 שנים. אני בת29 והוא 27. בחצי השנה הראשונה היינו בקשר זוגי, הוא נגמר בעקבות שהבחור לא הרגיש שלם עם הקשר ולא רוצה להשלות אותי. הוא אמר בשלב מסויים בשיחה שעשינו שהוא אינו רואה עתיד איתי. לאחר שבועיים הוא אמר שהוא רוצה שנחזור לקשר אבל לא מחייב, הוא מיין שאינו מעוניין שנהיה עם אנשים אחרים במקביל ושיפריע לו אם אהיה עם אחרים. אני קיבלתי את זה בגלל שחשבתי שעניין הזוגיות קצת מכביד עליו ואולי זה יכול לעזור דווקא לקשר שלנו. לאחר כחודש סיימתי את זה בגלל שאני רציתי זוגיות איתו ושיתן לי יותר ממה שהוא יכול. הוא הבין ואמר שזה נכון, שהוא מרגיש שזה לא פייר כלפי שכרגע הוא לא יכול לתת את מה שאני רוצה. החלטנו שנשאר ידידים, התחלנו שוב לצאת יחד, ודי נכנסנו שוב לקשר אינטיימי. במובן שנראה כלפי חוץ כזוג. לפני כשבוע בשישי בערב רציתי להיפגש איתו והוא ניפגש עם חברים. הייתי שיכורה מאוד ועשיתי שטות שבחיים לא עשיתי איתו, התקשרתי אליו המון באותו הערב והייתי שיכורה ודרשתי שיבוא לראות אותי, הייתי גם במצוקה כללית והרגשתי נורא לבד. הוא לא הגיע. למחרת דיברנו והוא מאוד היה נסער מההתנהגות שלי, ובצדק. הוא אמר שהוא חושב שעדיף שנישאר פשוט ידידים ושהוא לא רואה אותנו יחד.יש לי כמה שאלות, האם אתה חושב שיש לי בעיה של תלות? שאני דורשת יותר מידי? אני לא מבינה, אם הוא לא רואה עתיד איתי למה הוא בכל זאת נשאב שוב למקום האינטימי שגם מתבטא ביציאות משותפות, שיחות, איכפתית אחד לשני.הוא אומר שבלי קשר אלי הוא כרגע נמצא במצב שהוא לא ממש מרוצה מעצמו, מהבחירות שלו לגבי הלימודים, שהוא מוותר על כל מה שחשוב לו.אתה חושב שהמעשה שעשיתי ישאיר לו חותם שאני בן אדם כזה? אני חוץ מהפעם הזאת ועוד פעם שבגללה הוא נפרד ממני פעם שעברה(הייתי שיכורה והוא היה צריך לקחת אותי אליו הביתה כי הייתי לבד ובמצוקה) בן אדם מאוד שקול ולא תלותי. הפעמים הבודדות האלו הגיעו ממקבץ של אירועים שלא קשורים אליו שהפילו אותי מבחינה ריגשית.תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך

בחורה
סיום קשר בעקבות מעשה שעשיתי
08.06.2012 • 20:22

שכחתי לציין שהמערכת יחסים שהיינו בה היא הראשונה שלו מזה 10 שנים, הוא היה בקשר של שנתיים שהיה תיכוניסט והיא עזבה אותו. וגם האם זה יהיה נכון לקחת הפסקה אחד מהשני? הוא אמר שהוא לא רוצה לאבד אותי כידידה ושאכפת לו ממני.תודה

ד"ר אורן חסון
תלות
11.06.2012 • 10:58

בחורה יקרה,
ראי, הבחור שאיתו יצאת אומר לך שאת מתאימה לו לכרגע, אבל לא לעתיד. הוא לא רואה אותך כבת זוג שלו לחיים, אבל חושב שכרגע, את מספקת את צרכיו המיידיים כבת לוויה חברתית ומינית. לו, כנראה דווקא משום שהוא לא מרוצה מעצמו, את מספקת נקודת אור - אבל נקודת אור זמנית.את לא דורשת יותר מדי. את פשוט רוצה את מה שטוב לך. לעומתו, שמסתפק בכאן ובעכשיו בשל המצוקות שלו, את חושבת קדימה. את לא רוצה, ובצדק מבחינתך, להיות בקשר שבגללו תתעכב מציאת בן זוג לחיים בכמה שנים. וזה המצב בקשר איתו. כשהוא בשפל, הוא מוכן להסתפק "במועט", מנקודת מבטו. לולא היה בשפל, כנראה שהיה יותר בטוח ביכולת שלו למצוא את מה שהוא רוצה. מבחינתך, את לא מועט בכלל, וזה ברור, אבל בשביל זוגיות צריך ששני בני הזוג ירצו. ומבחינתך, למרות שהוא אולי מוצלח בעינייך, הוא בן זוג שלא רוצה מספיק. מבחינתך זה מועט מדי מבן זוג. את רוצה בן זוג שיאהב אותך ויראה איתך עתיד. הוא אומר לך שזה לא הוא.אני מבין שאת מחפשת "פתרון" לסיבה שאינו מאוהב בך, וכנראה לכן את חושבת שאולי הוא חושב שאת "תלותית" מדי ושזו הסיבה שבגללה הוא לא רוצה בך יותר, ולכן שאם תפתרי את עניין התדמית שלך הכל יהיה בסדר. אבל יכול מאד להיות שזה בדיוק הפוך: שבעיניו את תלותית יותר ממה שהוא רוצה דווקא בגלל שהוא לא רוצה בך מספיק, כי זה מחייב גם אותו - בגלל שהוא יודע שכאשר יחליט להיפרד תיפגעי יותר. ומאד ייתכן שבדיוק אותה מידה של "תלות" (ואהבה היא תלות - כי אשרך תלוי במישהו אחר), ואולי אפילו תלות גדולה יותר היתה מתאימה לו מאד לו היה מאוהב בך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בחורה
תלות
11.06.2012 • 18:02

תודה על התשובהאני מקבלת את מה שכתבת, אני גם יודעת שזה נכון. בכל זאת מציקה לי השאלה הטיפה ילדותית ולא מציאותית, האם הוא יכול לחוש אלי רגשות עמוקים שוב?האם אפשרי שעניין של זמן ונתק אחד מהשני יכולים לעורר רגשות? היינו יחד בחצי השנה הראשונה ואני חשבתי שהכל היה טוב, למה קשה להתאהב בי כל כך? למה זה לא הדדי? איך יכולה הליות אהבה ותשוקה וחברות ושזה לא יתן את הסיפוק בזוגיות.לא הייתה לו זוגיות קרוב ל10 שנים, אתה חושב שיש קשר?תודה

ד"ר אורן חסון
לא תמיד מתאהבים באנשים נפלאים
12.06.2012 • 14:45

בחורה יקרה,
אני לא יודע אם הוא יכול לחוש אליך שוב רגשות עמוקים, כי אני לא יודע מה בדיוק עובר בראשו. לכן גם לא אוכל לעזור לך בעניין הסיכוי, אבל הוא לא עושה רושם טוב במיוחד. מה עוד שלפי מכתבך גם לא ברור אם רגשותיו היו עמוקים בעבר, או שהוא נתן לזה צ'אנס עד לשלב שבו השתכנע שזה לא יקרה. לא תמיד אהבה היא דו צדדית. לפעמים יש אהבה חד צדדית, ולפעמים נוצר קשר וצד אחד מתאהב עד כלות והשני לא, ומחליט להיפרד. דברים כאלה קורים כי אנחנו שונים זה מזה, כי הרגשות שלנו מופעלים על ידי דברים אחרים, וכי אנחנו לא רוצים תמיד את מה שיש בצד השני, גם אם הוא אדם נפלא. לא תמיד אנחנו מתאהבים באנשים נפלאים דווקא.

בברכה,
בחורה
לא תמיד מתאהבים באנשים נפלאים
13.06.2012 • 19:37

תודה על התשובההוא רוצה להשאר בקשר ידידותי איתי. ואני גם רוצה, אני מודעת לסכנה שיש בכך. הנקודה היא שבאמת נעים לי איתו. אנחנו כרגע בהפסקה מיוזמתו. הוא אומר שזה עדיף שלא ניפגש בקרוב. מאוד חשובה לי הידידות שלנו. אתה חושב שזה עדיף באמת לשמור קצת על מרחק אחד מהשני עד שקצת ירגעו הרוחות הרגשיות?ובכלל מושג ההפסקה בקשר הוא באמת אפקטיבי?תודה רבה

ד"ר אורן חסון
ללכת סחור סחור?
14.06.2012 • 23:53

בחורה יקרה,
אני מתרשם שאת לא כנה איתי, ואולי גם לא עם עצמך. כשאת שואלת אם הפסקה בקשר היא באמת אפקטיבית, השאלה אפקטיבית למה? אני לא בטוח שאת מדברת על אפקטיביות לידידות בלבד. אני חושב שאת מדברת על אהבה. כי אם את מדברת על ידידות, אז אין שום בעיה - ידידות יכולה להתחדש גם לאחר שנה או כמה שנים, כשתיפגשו מחדש. מבחינה זו, אם את מחפשת ידידות בלבד, בהחלט סביר שהיא תישאר שם, לאחר שבאמת לא תראו זה עם זה עתיד משותף (קרי: אהבה), או לפחות את - כי הוא כנראה מבחינה זו כבר לא איתך. ואני מתרשם שאת לא רוצה בנתק הזה כדי שלא לוותר על האהבה. ולכן את שואלת דבר אחד, ומתכוונת לדבר אחר, שאולי כבר איננו.אני לא אומר שזה קל, אני אומר שיכול להיות שאת מתעקשת לשאול את השאלה הלא נכונה, כדי לקבל איזו שהיא תקווה לאהבה בכל זאת.

בברכה,