טיפול זוגי: איך להתמודד עם פחדים

תאריך פנייה: 09.06.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רוני
בן זוג שפוזל החוצה
09.06.2012 • 22:31

שלום,
אני בת 26 חבר שלי בן 30 ,אנחנו יחד כבר כמעט 7 שנים ,אנחנו נמצאים בתקופה כבר מאוד מאוד ארוכה של סחרור,עליות וירידות וכל זה בעקבות מעידה שלו של התכתביות מתמשכות עם ידידה ללימודים שניתן לפרשם רומנטית ,כיום לטענו הם אינם מדברים כבר המון זמן אבל בעקבות ככה נפגע האמון בינינו ואיני סומכת עליו,אבל אנחנו הולכים לטיפול זוגי כבר המון זמן ויש קצת אופטימיות ,אני עדיין מרגישה צורך לעקוב אחריו בפייסבוק,הודעות וטלפונים.יש מעידות של למשל שיחה עם ידידה טובה שהיא חברה טובה של אותה בחורה שהוא התכתב איתה בצורה רומנטית שהיא מתקשרת אליו שהוא איתי ואינו מוכן לדבר איתה לידי ואם הוא מוכן לדבר איתה אז הוא חייב להזכיר את שמי ושאני נמצאת לידו.עכשיו אתמול גיליתי דבר נוסף שעושה לי מאוד רע ואיני יודעת כבר עוד מה לעשות,בחורה מהלימודים שלו פירסמה תמונה שלה בפייסבוק כשהיא בביקיני ,נכנסתי להודעות שלו וראיתי שהוא רשם לה: "איזו תמונה! אנה את לוהטת!",זה לא פעם ראשונה שהוא מחמיא לבנות אבל זו פעם ראשונה שהוא מחמיא בצורה כזו.ישבתי לדבר איתו בצורה מאוד עדינה ומהמקום של לנסות להבין למה הוא צריך להחמיא ככה ומה חסר לו אך הוא התגונן וברח ואמר שאני עוקבת אחריו וזה לא בסדר ואחר כך אמר לי שהוא רצה לתת לה להרגיש טוב ,ואז אמרתי לו למה אתה צריך לתת לה להרגיש טוב?!כלומר למה אתה דווקא?! ושהוא לא מתייחס לזה כמו שנאי מתייחסת לזה וזה סתם מחמאה ,ואחר כך אמר שהוא לא חשב באותו הרגע ופשוט שלח.אנ יהגבתי בכעס ובבכי ואמרתי לו שאני רוצה להיפרד והוא גם אמר שניפרד מתוך כעס אבל לא ממש התכוון לזה.הוא רשם לי אחר כך הודעה ואמר לי שהוא התנצל בפני אותה בחורה שהוא החמיא לה בצורה כזו שהוא לא התכוון לפרש זאת בצורה כזו ואחר כך התנצל בפניי ואמר שהוא לא התכוון שזה ישמע ככה בצורה הזו.האמת אני לא יודעת למה הוא התנצל בפניה אני אמרתי לו לפני שהיא מכירה גם אותי ויודעת שיש לו חברה אז איך היא תסתכל על זה עכשיו היא תראה שהוא גבר לא טוב .אז כנראה בגלל זה התנצל בפניה אבל אני התכוונתי יותר מה היא תחשוב עלי ועליו שהקשר שלנו לא יציב שהוא הולך לבנות ומחמיא להן.בקיצור אני לא יודעת מה לעשות כבר ואם להמשיך בקשר כי אמרתי לו שדיברנו על גבולות ושזה לא דברים שעושים.הוא אמר שיש גברים יותר גרועים ממנו והוא רק עושה את זה באינטרנט כלומר רק מילולי.מה עליי לעשות?אני אובדת עצות.

ד"ר אורן חסון
לנווט את השיחה
11.06.2012 • 10:59

רוני יקרה,
אתם בטיפול זוגי. זה כלי חשוב, וראוי להשתמש בו. הדבר הנכון הוא להעלות זאת בטיפול הזוגי, לפתוח את זה שם, לספר על הפחדים והחששות שלך, ולתת למטפל/ת הזוגי/ת שלכם לנווט את השיחה שאת חוששת ממנה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רוני
לנווט את השיחה
11.06.2012 • 13:09

בנתיים הטיפול לא ממש עוזר ,נראה כאילו הוא יודע לסבן אותי ואת המטפלת.

ד"ר אורן חסון
שיחה עם המטפלת בנפרד?
12.06.2012 • 14:51

רוני יקרה,
אני לא יודע כמה זמן אתם כבר בטיפול, ואם את לא מאבדת סבלנות מוקדם מדי. בכל מקרה, בדקי עם המטפלת שלכם אם את יכולה להיפגש איתה לשיחה בנפרד, ועשי זאת אז, נקייה מלחצים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083