קלות יתר בזוגיות? מה עושים?

תאריך פנייה: 06.05.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
בעיית הומור
06.05.2014 • 21:49

שלום,
אני נשואה כמה שנים עם 2 ילדים. יש לי בעיה חמורה עם בדיחות מעצבנות של בן- זוגי- ברגע שהוא אומר אחת כזו, וזה קורה לו מדי פעם, אני מרגישה שזה מוציא לי את כל הרוח מהמפרשים.. למשל שוחחנו שיחה מעניינת על העבודה שלו ודברים חדשים שהוא עושה וגילה בעבודה, ותוך כדי השיחה הוא אמר איזו בדיחה לא משהו- וזה הוריד לי את כל העניין והחשק מהשיחה כולה. אני מנסה להגיד לעצמי להחליק.. לעבור הלאה.. אבל לא מצליחה וזה משגע אותי..מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
לוקח את החיים "בקלות רבה מדי"?
07.05.2014 • 21:32

יעל יקרה,
שאלה מאד מעניינת היא מדוע זה מוציא לך את הרוח מהמפרשים? האיש מנסה לקחת את החיים בקלות, אולי יותר מדי בקלות בשבילך, ואולי את לוקחת אותם כבד מדי בשבילו, וזה נוגע לך בעצב רגיש. חשוב מאד להבין למה זה כך, ולמה העצב הזה רגיש. לעיתים קרובות מגלים שזה נוגע בחוסר שביעות רצון חוזר ונשנה בעניין חשוב, שכדאי לדבר עליו. ולדבר עליו, זה אומר באופן שתוכלו לנהל על כך שיחה ולא מריבה. להיות פתוחים בנושא, לומר מה שטוב ומה שלא טוב, ולא לפגוע אישית זה בזה, ומבלי שהצד השני ירגיש שהוא לא ראוי ולא מוצלח כבן זוג. יש דרכים לעשות זאת מבלי לאבד את הקשר ומבלי שתרגישי שהוא מנסה לחמוק מדיון רציני, ויתכן מאד שלזה אתם זקוקים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083