קירבה שאבדה: פתרון לבעיות בזוגיות
עינב
ייעוץ זוגי
⌄
עינב, העברתי את ההודעה שלך לכאן, ללא שמך המלא, מתוך המחשבה שאולי נתת אותו בטעות ורציתי למנוע חשיפה אישית שלך. תקבלי תשובה כשאוכל._____________________________________שמי עינב הת30 נשואה פלוס 3 אני ובעלי נשואים 8 שנים בכללי 13 שנה ביחד היחסים בנינו התדרדרו בכול הבחינות אני לא עובדת ארבע שנים בגלל שהבאתי שני ילדים במקביל קשה לי להיפתח לבעלי מהרבה בחינות כמה שהוא מאשים אותי בדברים הוא גורם לי להרגיש כמו ילדה הוא לא מעריך אותי ולא מכבד בעקבות זה אני מתרחקת ממנו ומרגישה קטנה לידו הוא עובד משמרות ואני רוב הזמן עם הילדים לבד ושומרת על עוד תינוקת בבית כדי להביא פרנסה עכשיו הוא העלה את הנושא של פירוק משפחה הוט טוען שהוא לא מקבל ממני שום דבר אני חושבת שלכול מטבעיש שני צדדים לא סתם אני מרגישה סגורה לידו מה אפשר לעשות אני אוהבת אותו ברמה שאני לא יכולה בלעדיו
ד"ר אורן חסון
למצוא את הקירבה שהלכה לשניכם לאיבוד
⌄
עינב יקרה,
אני מבין ממכתבך שהוא עובד קשה מחוץ לבית, ואת עובדת קשה בבית. עם זאת, אתם לא מרוצים. הוא לא מרוצה ממה שהוא לא "מקבל ממך", שלא ברור מה זה: האם זו משכורת והכנסה כדי להקל עליו את החיים, או אולי תשומת לב וטיפוח בבית שהוא מצפה לו כשהוא חוזר, כי הוא מרגיש שמגיע לו כמפרנס היחיד. את לא מרוצה, כי הוא מתלונן וזה מרחיק אותך. קשה לך להרגיש קרובה אליו, כשהוא עויין כלפייך. ובכל זאת, את אוהבת אותו. האם את מרגישה מספיק קרובה אליו כדי להתקרב אליו גם באופן מיני? האם זו הציפיה שלו שהוא לא מקבל? האם זה משהו אחר? - קשה לי לדעת. את כותבת שקשה לך להיפתח אליו, ומצד שני שאת אוהבת אותו. יתכן מאד שבין זה לזה, בין האהבה שלך לצורך שלו, נמצא הקושי. האם זה הקושי להיות אינטימית איתו? האם זה הקושי לדבר? האם זה חוסר הביטחון שלך מול הטענות שלו? - את זה אני לא יכול לדעת. חשוב שתלכו, אם אתם יכולים, ליעוץ זוגי. התקשורת ביניכם הלכה קצת לאיבוד, ואולי הרבה, ואתם חייבים למצוא את הביטחון ההדדי ואת הקירבה שהלכה לשניכם לאיבוד.