דינמיקה זוגית: תקשורת, ביקורת ותחושת ביטחון
אני
חוסר הבנה
⌄
שלום
אורן חבר שלי ואני יוצאים כבר 4.5 שנים הוא מאוד אוהב אותי ונותן לי כל מה שאני צריכה הבעיה היחידה היא חוסר הבנה כשמשהו מפריע לי בקשר ואני מספרת לו אז הוא ישר מתגונן וגורם לריב ואומר שכלום לא מספיק לי ושזה רק גחמה שלי ניסיתי להסביר לו ולבקש ממנו שיבין אותי שאני לא באה לתקוף אותו אלא רק להודיע לו כדי שיוכל לתקן לדוגמא אמרתי לו שאני מרגישה שיש משהו שהוא מסתיר הוא אמר שזה לא נכון אז ביקשתי ממנו להתנהג בדרך אחרת מזו שהתנהג בשבועיים האחרונים הדרך שגרמה לי לחשוד לגרום לי לא לחשוד אז הוא אמר אז אל תחשדי ואני לא מתכוון לגרום לך כלום את לבד ממלאת את הראש בשטויות ואז ניתק לי בפנים . כל פעם שאנחנו מתווכחים או רבים הוא לא מבין למה אני מתכוונת וישר מתגונן אפילו בלי לנסות להקשיב ולהבין מה לא בסדר והוא תמיד מוציא את עצמו כאילו הוא הקורבן והוא המסכן שלא יודע מה רוצים ממנו אני באמת לא יודעת איך לגרום לו להבין אותי
ד"ר אורן חסון
מקום חזק
⌄
את יקרה,
את אומרת לו שאת לא באה לתקוף אותו, אבל את רוצה "לתקן" דברים בהתנהגותו. כשאת אומרת לו את זה, אין לו ברירה אלא להבין שמה שהוא עושה נתפס בעינייך כ"מקולקל". וכשאת אומרת לו שהוא מקולקל, הוא מרגיש מותקף. זו כנראה הדינמיקה שמתחת לפני השטח. ואם הדברים נאמרים פעמים רבות, גם אם כל פעם זה משהו אחר, הוא מרגיש שאת לא בטוחה בו, וביקורתית, ואולי הוא לכן לא בטוח שלא תקחי את הרגלים יום אחד ותלכי. כאשר את בעצם רוצה לומר לו שאת פגיעה, ושאת לא חזקה כמו שהוא חושב, ורוצה שישמור עליך. אלא שהדרך שבה את אומרת את מה שאת אומרת משדרת אולי כוח, במקום חולשה. ואולי לכן את לא מצליחה להגיד את מה שאת אומרת, בשל הפער שבין מה שאת מרגישה, לבין הדרך שבה את אומרת זאת.קשה לחשוף חולשות, וקשה להביע צורך כאשר את פוחדת שאם תיראי חלשה הוא ינצל את זה לטובתו. זה גם מעיד על כך שאת לא נותנת בו אמון מלא. אולי כך גדלת, לחשוש מאינטרסים של אנשים אחרים, ולכן זה קשה לך. קשה למצוא את שיווי המשקל הנכון בין הפגנת חולשה לכוח פנימי, אבל לפעמים היכולת לחשוף חולשות יכולה לבוא רק ממקום חזק.לא כתבת את גילכם, אבל אלה הם דברים שאפשר להתגבר עליהם, וליצור ביטחון הדדי ביכולת שלכם להיות שותפים, כדי שאת תרגישי שהוא מוכן ורוצה לשמור עליך, והוא ירגיש שאת לא מנסה להשתלט עליו. אם אתם חושבים על חיים משותפים בהמשך, חשבו אולי על יעוץ זוגי. ראי באתר שלי "ייעוץ זוגי בתחילת הדרך".