קירבה בנישואין: תחושות מעורבות
liat
בעיות בזוגיות
⌄
אורן שלום,אני נשואה לבעלי כחמש שנים ויש לנו שני ילדים. אנו בסוף שנות העשרים לחיינו.בחצי שנה האחרונה אני חשה ירידה בזוגיות שלי ושל בעלי. זה מתבטא בכך שכבר אין מתן חום, אהבה מצידו ואף הסקס שלנו כבר לא ממש טוב.אני מריגשה שאני זקוקה ליותר חום ואהבה מצידו והוא טוען שאין לו זמן לזה. (הוא עובד עד מאוחר) אני טוענת כי זמן זה דבר יחסי ותירוץ.. גם אני עובדת ויש לי זמן אף עפ"י שלאחרונה אין לי חשק להפתיע אותו אך כן רוצה שהוא כן.בזמן האחרון נהיו לי תחושות מוזרות כאלה שמצד אחד אני רוצה ומקטרת לו שעות על כך ועד שהוא עושה משהו בנדון כבר אני לא רוצה ואף מרגישה דחייה.אני פוחדת שנישואינו יסתיימו הודות לכל מה שכתבתי ואני רוצה לדעת מה דעתך על יחסינו, האם יש טיפול שיכול לעזור לנו? מדוע אני חשה כך (רוצה ולא רוצה)?תודה מראש ושבת שלום,ליאת.
ד"ר אורן חסון
שזה יבוא ממנו
⌄
ליאת יקרה,
התחושות שלך מעורבות, כי את רוצה את הקירבה אל בן זוגך, אבל רוצה שהוא יהיה זה שייצור אותה (כי אז את בטוחה יותר שהוא רוצה אותך, ושהוא מוכן להשקיע ולעשות מאמץ). אלא שכאשר הקירבה הזו מגיעה כתוצר של פעולות שלך, בין אם באופן ישיר או בדרך של שכנוע שלו שהוא צריך לעשות משהו, את לא מרגישה שזו פעולה כנה (כי "היא לא באה ממנו" אלא "נכפתה עליו"), ולכן את מרגישה דחויה בכל זאת.אתם זקוקים לחיבור מחדש זה עם זו, ולפעמים עצם ההליכה לייעוץ זוגי יוצרת מחוייבות ומודעות שמועילים לזוגיות עוד לפני שעוסקים במהות ובתכנים. עושה רושם שכרגע זה המקום שלכם, כלומר, שמודעות ומחוייבות מחודשת זה לזו הם דבר נדרש, כדי להחיות את הנישואים שלכם.
liat
שזה יבוא ממנו
⌄
אורן שלום,ותודה על התשובה.אני לא מבינה את המושגים שהשתמשת בהם: מודעות ומחיובות מחודשת.מודעות למה? איך מתבטאת מחיובות מחודשת?תודה..
ד"ר אורן חסון
מחוייבות ומודעות
⌄
ליאת יקרה,
מחוייבות, היא המחוייבות לנישואים וזה לזו. איכשהו המחוייבות הזו התמסמסה לכם, וכמו שאת מרגישה שאין לך חשק להפתיע אותו (כנראה בשל אכזבות קודמות), יכול להיות שגם הוא מרגיש באופן דומה. מחוייבות היא הידיעה שאתם ממשיכים הלאה ביחד, ואם כך, אז מוטב לעשות זאת בדרך הטובה ביותר שאפשר, ולהנות זה מנוכחותו של זו ולהפך. והמודעות, היא המודעות לתהליכים שעוברים עליכם, לאכזבות שלכם האישיות, וגם לאכזבות של הצד השני, לתסכולים של הצד השני ולציפיות של הצד השני. לכאורה זה עניין טריוויאלי, ובעצם זה כלל לא קל לביצוע. אם את חוששת לנישואים שלכם, מוטב כבר עכשיו להתנער ולפתוח את התחושות שלכם, ולנסות ולבנות אמון מחודש. ואם קשה לכם לעשות זאת לבדכם, אולי מוטב שתלמדו לעשות זאת בעזרת סיוע מקצועי.