קינאה מקצועית בבן זוג: עצות
דורית
קנאה מקצועית
⌄
שנינו, אני ובעלי למדנו ייעוץ זוגי באחד המכונים הפחות אקדמים והחרדים.בעלי החל בקבלת זוגות ואני עדיין לא. למרות הלימודים הקנאה שבי מתפוצצת.על ההצלחה שלו, על הבטחון, שנפתחים בפניו כל כך בקלות וכו' וכו'. אני יודעת שמגיעה לו אישה שתפרגן לו אבל לא מצליחה להשתלט על כך .מקניטה ועושה פרצופים והכי גרוע לא שמחה.(זה בהחלט פוגע גם בזוגיות שלנו)אנא עזור לי בכמה עצות טובות..ומה להגיד לעצמי כדי להתגבר...דבר נוסף- הוא שומע הרבה סיפורים על בגידות...האם החשיפה למצבים שכאלו לא תלמד אותו שהנה זה קורה לכל אחד, אז אם אני אפול בזה זה לא חריג והשמים לא נופלים...פוחדת!מחפשת להעזר,מודה מקרב לב.
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי: כלים מקצועיים
⌄
דורית יקרה,
לכאורה, קינאה מקצועית בבן זוג היא בעיה שיכולה לקרות בכל תחום שהוא. אבל במקרה שלך, מדובר במשהו שקורה לך שאת אמורה, לכאורה לפחות, לדעת לטפל בו, נכון? – אני מודע לכך שלפעמים קשה ליישם על עצמנו את מה שאנחנו מציעים לאחרים. אבל אני מציע לך בכל זאת שאולי תנסי להשתמש בכלים שיש לך. קראי את מכתבך, ונסי לראות אותו מהצד, כאילו שהוא פנייה אליך ממישהי שאת מכירה או לא, והציעי לה (לעצמך!) את הכלים שיש לך. אולי דרך ההסתכלות הזו תעזור לך לא רק בנושא הזה אלא גם בנושאים אחרים. ועם הזמן, יכול להיות שתוכלו אפילו לעבוד ביחד. אני מכיר זוגות שעוסקים ביעוץ זוגי, שלפעמים מטפלים בזוג במקביל. צריך להכיר את הקוד האתי, כמובן, כדי ליישם זאת נכון.לא הייתי מודאג באשר לחשיפה לסיפורי בגידות. הם ממילא מתרוצצים כל כך הרבה סביב כמעט בכל מדיום אפשרי, כך שאי אפשר להימנע מהם. האם כשאת תיחשפי לסיפורים כאלה תהיי מועדת להיכשל בבגידה? חשבי על התשובה, ותראי שהכל תלוי בו ובך.