הורים וילדים: בדקי את עצמך

תאריך פנייה: 02.06.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ד
ייעוץ זוגי ובעיות מהעבר עם ההורים
02.06.2011 • 18:24

שלום,
קראתי ורפרפתי המון בפורום ורציתי להגיד יישר כוח. אין ספק שהרבה אנשים פה מקבלים עזרה אמיתית.לשאלתי..אני בת 25 ויש לי בן זוג 4 שנים, לאחרונה יש המון קונפליקטים, מריבות, הוא לא מסתדר עם האופי שלי ולמרות שיש כמה דברים שלפי דעתי גם הוא לא בסדר בהם, אני חושבת שהבעיה העקרית אכן בי . אני מפחדת שיש לי איזשהו קושי במערכת יחסים כי היחסים בין ההורים שלי היו קשים מאד, למרות זאת הם בחרו לא להתגרש "בשבילי"...ההורים שלי תמיד היו רבים ואני הייתי הצד ה"מתווך" כשאפשר, כשלרוב אמא שלי הייתה אומרת לי כמה שהאבא שלי הוא בנאדם רע וכו' ושהיא רואה בו זר..בסופו של דבר עזבתי את הבית הכי מוקדם שיכלתי כדי לא להיות קשורה לבלגן שלהם אבל עדיין הם (בעיקר אמא) מצפים שאני אקשיב לבעיות ולריבים ביניהם וכשאמרתי לה שאני לא רוצה להיות חלק מזה יותר זה לא ממש התקבל בהבנה.(בלשון המעטה) נראה לי שזה עלול להשפיע (אם לא כבר משפיע) עליי בתוך מערכת יחסים. מה דעתך? והאם טיפול זוגי יכול לעזור?

ד"ר אורן חסון
שכחי מההורים, ובדקי את עצמך.
05.06.2011 • 00:30

ד יקרה,
תודה על המחמאות.אל תקחי את דרך התנהגות ההורים כגזירה מסיני, וכגורל שאין לך אפשרות אלא ליפול אליו. שכחי מההורים, ובדקי את עצמך. וכך, במקום לחשוש שאת לא בסדר (באופן כללי), תתחילי להתמקד בעניינים שבהם את חושבת שאולי לא נהגת נכון, ולחפש פתרונות. במידה ותביני בעקבות כך שיש לך או לו או לשניכם בעיה שאתם מתקשים לפתור לבד, או גישה לבעיה או בעיות או קונפליקט שאתם מתקשים לשנות ולשפר, יעוץ זוגי יוכל לעזור.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083