קינאה: מה לעשות כשזה משתלט?

תאריך פנייה: 09.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדן
לדבר על זה או לאגור?
09.04.2011 • 12:17

אורן שלום,אני והחבר שלי ביחד שנה וחצי, אני בת 31 והוא צעיר ממני בשנתיים. אנחנו מאורסים. אני מתחילת הקשר מרגישה שהוא בוהה בנוכחותי בבחורות אחרות-נניח חודש אחרי שיצאנו הוא בהה בחזה של בחורה שהייתה עם החשוף בבר בזמן שדיברתי איתו וכשהתעמתתי איתו הוא אמר שהוא לא מבין על מה אני מדברת ולעיתים הוא פשוט בוהה...זה קרה עוד כמה פעמים מאז, העניין הוא שאני יודעת שזה טבעי שגברים מסתכלים, אבל יש הבדלל בין לבהות ובין להסתכל...מה שכן כשאני מנסה לדבר איתו על כך שזה פוגע בי הוא נפגע עד עמקי נשמתו וכועס עליי מאוד שאני לא סומכת עליו ושכל הזמן אני מוצאת על מה להעיר לו. אם אני לא מדברת על זה אני אוגרת כלפיו כעס, אם אני מדברת איתו על זה הוא כועס עליי מאוד- כי על פניו אני מפקפקת בו ובוחנת אותו כל הזמן..איך יוצאים מהמעגל הזה? אני מנסה לשתוק הרבה פעמים אבל כל פעם שיש סביבנו נשים יפות אני מייד מסתכלת לאן מופנים המבטים שלו...אם המראה החיצוני כל כך חשוב לו מה יהיה בהמשך הדרך כשכבר אהיה נאה עוד פחות? יש לציין שמראה חיצוני מאוד חשוב לו ויש הערות נלוות שמוכיחות את זה...

ד"ר אורן חסון
לא לאגור. השאלה היא מה כן?
10.04.2011 • 23:48

עדן יקרה,
לצבור זה לא טוב. כי זה נשמר. לו היית יכולה להרחיק-להדחיק-לשכוח, זה יכול להיות יותר טוב, ובתנאי שאת חושבת שבעצם אין בעיה שצריך בשלה לעמוד על המשמר, ושכל העניין הזה יותר מפריע לך מאשר עוזר לך.אני מפנה אותך לשני דברים, לעיון נוסף:מאמר שלי ב-Ynet, על קינאה.2.שיחה שלי בנושא זה ברדיו "קול הים האדום". חפשי בשידורי הרדיו את השיחה מתאריך 27.4.09.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083