ידידות חד-צדדית: מתי כדאי להתרחק
שלום
קשר ללא מגע
⌄
לפני מספר חודשים התחלתי קשר טלפוני עם מישהי ששירתה איתי יחד ביחידה.במשך השנתיים שהיא שירתה לא היה בינינו כלום, בקושי ראיתי אותה וכשראיתי אותה אף פעם לא יצא לראות אותה בתור מישהיא שיכולה להיות בת זוגתי.רק אחרי שהיא עזבה התחלנו לדבר , השיחות הם על הכל ואף ניפגשנו כמה פעמים.לפני חודש וחצי היא סיפרה לי בטלפון שהיא לא מרגישה כלום כלפיי ואני החלטתי לנתק את הקשר. לא עבר שבוע והתחלנו שוב לדבר ולצאת כי התגעגענו אחד לשניה.קשה לי ללכת לישון בלי הלילה טוב שלה וגם לה בלי שלי. ממש תמכנו אחת בשניה.יום שישי האחרון נפגשנו שוב ודיברנו על המצב המוזר בינינו. היא אמרה לי שלא ניכנסתי לה ללב וזה מוזר כי אני מושלם מכל הבחינות ואני מתייחס אליה בכבוד והיא מתה עליי. היא בעצמה לא מבינה למה זה קורה. יש בינינו הכל חוץ ממיטה.היא אמרה שעם כל מה שהיא מרגישה היא לא מצליחה לדמיין אותי מחבק אותה ומנשק אותה.כל מילה שהיא אמרה קרעה לי את הלב אין לי עוצמת רגשות אליה ברמות מטורפות , אבל היא הדבר הכי טוב שקרה לי.אז יצא שיום שישי החלטנו לנתק שוב. לא יודע מה יהיה ואיך זה יעבוד אבל איך שזה שאין משיכה מינית? אם יש רגשות ותלות רגשית אחד בשניה.... אז להיכן נעלם הצורך הפיזי במגע?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
ידידות במעמד צד אחד
⌄
שלום
יקר,קוראים לזה ידידות. יש דבר כזה. והבעיה היא שכאשר יש צורך בחבר נפש מצד אחד, ואלי אפילו בתחושה הטובה שהיא מקבלת מהתמיכה ללא סייג שאתה מוכן לספק לה, ובהרבה יותר מזה בצד שני (שלך) – נוצר פער שקשה לגשר עליו. לכן, היכולת להישאר ידידים תלויה בך. מכיוון שעושה רושם שאתה מתקשה להשלים עם הפער הזה בצרכים שלכם, כי הוא פוגע, וכי הוא מאכזב, וכי הציפיות שאתה מפתח נשברות בכל פעם מחדש, מוטב לך שתתרחק ממנה, כדי להגן על עצמך רגשית. אחרת תיפגע שוב ושוב.אגיד אפילו יותר מזה, וזה כואב: אתה אמור לעשות זאת גם אם היא תנסה שוב ושוב להתקרב אליך (והכוונה להתקרב חברית, לא אינטימית). כאשר היא תעשה זאת, אמנם תגבר האשליה שלך שאולי היא תרצה אותך בכל זאת, אבל מכיוון שהיא לא, היא תפגע בך שוב ושוב. היא עלולה לנהוג כך גם אם אתה תתרחק ולא תרצה קשר איתה, בשל הצרכים שאתה כן מספק לה, ולמרות הפגיעה בך בשל הצרכים שהיא לא תוכל לספק לך. סוג של אגואיזם. זה המקום שבו תצטרך לשים את הגבול, למרות הקושי האדיר שיהיה בזה.