קינאה בזוגיות: סיבות, מחירים ואיזונים

תאריך פנייה: 30.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דינה
קנאה
30.11.2006 • 12:30

שלום
ד"ר נכבד.יש לי שאלה מאוד מעניינת, אני וחברי מזה 3 שנים (בני 23) עשיינו שיחה,והחלטנו שאנחנו קנאים מאוד אחד לשניה,כמו כן הגענו למסקנה שזה לא בריא לקשר ושאנחנו צריכים להשתנות,ואז הבאנו מקרים לדוגמא שיכולים לקרות ובדקנו את התגובות אחד של השניה,ולפתע נוצרו חיכוכים רבים לגביי נושאים , כלומר,יש מקרים שבהם לא הסכמנו האם זה נורמאלי לקנא או לא (למשל, הליכה שלו למועדון חושפנות...) זה סיבה לקנאה מבחינתי והוא אומר שלדעתו אין סיבה לקנא, בכל אופן,אם אפשר אני מפנה את השאלה אלייך, (קראתי מכתב שכתבת למישהי שבעקרון קנאה אמורה להיות הרגשה חיובית -שמביאה לתוצאות טובות),אני הייתי שמחה שתסביר לי איפה עובר הקו הדק בין קנאה כרגש חיובי ובין קנאה עם רגש שלילי והרסני, האם קנאה נעוצה באופי שלנו ?ואיך מתמודדים איתה...איפה עובר הקו של חוסר קנאה? ומדוע בכלל בני זוג חייבים לקנא?(אומרים שאם אין קנאה אז אין אהבה),הרי אם הוא ירצה לבגוד אני יכולה לקנא אבל הוא יבגוד בכל זאת....תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
כיוון עדין של הזרם
02.12.2006 • 18:32

דינה יקרה,
חס וחלילה, חלילה וחס. אמרתי שלקינאה יש סיבה, והיא משרתת מטרות חיוביות, כמו שמירה על הקיים, אבל גם שיש לה מחיר. ולכן, צריכים להיות לקינאה איזונים מאד עדינים כדי להגיע לאופטימום של השגים ולמינימום של נזקים. אבל בשום אופן לא כתבתי שקינאה נותנת הרגשה חיובית, כי היא לא. התחושה המאד לא חיובית המגיעה ממנה, לשני הצדדים, היא אחד המחירים של הקינאה. ולכן, הקו הדק הזה, שאף אחד לא יודע בדיוק היכן הוא קיים, הוא בין הרווחים המגיעים ממנה למחירים הנובעים ממנה. וההשפעות פועלות על שני הצדדים. הן תלויות במוסכמות של החברה, והן תלויות ביכולות של כל אחד מכם להיות סובלני, לתת אמון ולצרוך אמון.ובסך הכל אמרת נכון. אם הוא ירצה לבגוד, הוא יוכל לעשות זאת. אבל אולי ייזהר יותר אם הוא יידע שזה יהיה סוף היחסים ביניכם. מצד שני, קינאת יתר תוציא אותו מהבית, לפעמים עוד לפני שהוא יעשה באמת משהו.וכאשר השאלה היא ספציפית לגבייך, את צריכה לבחון מדוע באמת את מקנאה. האם משום שאת פוחדת מבגידה? (האם את חושבת שבמועדון חשפנות הוא באמת יהיה האחד, בר המזל, שייצא בסופו של דבר עם החשפנית?), או משום שאת פוחדת שהוא יראה את המיניות שמחוץ לזוגיות כמשהו רצוי בעקבות הבילוי הזה עם החברים, ואת פוחדת מכיוון החשיבה הזה, ולא מבגידה עם החשפנית? (גם לראות ציצים הוא יכול מבלי שתדעי). זכרי שלפעמים דווקא השליטה שלך במה שהוא עושה, המגיעה דרך כיוון עדין של הזרם מצד לצד, עדיפה על הנסיון לעצור את הזרם כולו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083