קינאה בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 08.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ענת
הידידה של בן זוגי
08.11.2010 • 11:27

שלום רב
!אני ובן זוגי בני 30 , אנחנו ביחד כבר 3 שנים היחסים טובים וחושבים על חתונה ב'ה. שנינו סטודנטים לומדים במכללות שונות.העניין הוא שאני מאוד קנאית . יש לו ידידה טובה שלומדת איתו שהכיר אותה בלימודים והם ממש קרובים. לומדים כל הזמן ביחד, יושבים ביחד בהפסקות, בשיעורים וכו'. (הידידה הזו היא לסבית).בן זוגי מודע לעניין הזה שהמצב הזה מציק לי מאוד וכל הזמן מעודד אותי ומנסה להסביר לי שהיא בסך הכל חברה ללימודים ולא יותר מזה. אחרי כל שיחה איתו אני נרגעת וממשיכה הלאה , אך התחושה המגעילה חוזרת שוב ושוב ופשוט לא יכולה להתעלם מזה למרות שאני יודעת שהיא לסבית וכביכול אין לי מה לדאוג.אני מרגישה שאני כל הזמן מבקרת אותו , עושה לו פרצופים בכללי בלי שיודע מה הסיבה.אני יודעת שהוא נאמן לי ושאני יכולה לסמוך עליו , אך זה משהו אצלי מבפנים שלא רוצה להשתחרר.הפעם זו הידידה מהלימודים אבל באופן כללי אני לא אוהבת שהוא מתידד עם בנות.אני רוצה שיחזור לי הביטחון העצמי עד כדי כך ששום דבר לא יציק לי לגבי הידידות. שאני אפסיק להטריד אותו בשטויות שלי ושבאמת יהנה ממני האמיתית.יש לציין שתמיד הייתי קנאית אך לא במידה כזו גדולה. אני לא יודעת מה השתבש אצלי.אשמח אם תעזור לי להחזיר את הביטחון העצמי שלי ושאני אאמין בעצמי.

ד"ר אורן חסון
ביטחון
08.11.2010 • 23:40

ענת יקרה,
יכול להיות שמה ש"השתבש" אצלך, ובעצם הסיבה שבגללה הקינאה התעצמה היא שאת מרגישה שיש לך יותר מה להפסיד. את רואה את עצמך כבר עם בן זוג, ו"עושה את זה", והעתיד ברור... אבל לא לגמרי. כי את פוחדת שמישהו ייקח לך את זה. ובעצם, שמישהי תיקח לך את זה. ולכן, כנראה, החרדות מתעצמות, ובעיקר כאשר אין לך באמת אפשרות בקרה שוטפת על מה שקורה, כי אתם רחוקים זה מזו.האמת היא שמי שיכול להחזיר לך את הבטחון זה בן זוגך. ובתנאי שהוא ייתן לגיטימציה לחששות שלך. בתנאי ש"ירשה לך" ללחוץ עליו, ושיבין שככל שהוא ישתף פעולה, כך תלחצי פחות, ולא יותר. כרגע, מיותר מרמזים שלך במכתב, אני מבין שהוא, מדי פעם לפחות, מנסה לשים לך גבולות, או לבטל את החששות שלך כדי שתקטיני את הלחץ, או אולי אפילו רק כדי שתביני שהוא איתך. אבל את רוצה להרגיש שהוא איתך, ולא שיגיד שהוא איתך. דברי איתו על זה. אם תצליחי לעשות את זה איתו, ולהסביר לו מה ירגיע אותך, ואם הוא ישתף פעולה, זה יהיה הפתרון הטוב ביותר. אם לא, כנראה שכדאי יהיה ללכת ליעוץ אישי, וללמוד להסיח את דעתך, ולהניח לזה. אבל קחי בחשבון שזה עובד הרבה יותר לאט בדרך הזו. מצד שני, בן זוגך ירגיש פחות לחוץ בעניינך. ולכן, הדרך הנכונה תלויה ביכולת שלכם לדבר על זה, וביכולת שלו להבין אותך, ולקבל אותך למרות המאמץ הנדרש ממנו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083