יעוץ זוגי למערכת משפחתית מורכבת
קקקק
אבודה
⌄
יו.. אני לא יודעת מאיזה להתחיל אבל אני חייבת לפרוק ואין לי למי.....אני אתחיל מזה שבן זוגי לא מוכן ללכת לייעוץ זוגי ולי יש המון על הלב.אני חושבת שחלק ניכר מהבעיות שלנו הן בגלל אמא שלו.יש לי בעיה, יש לי חמות שהיא שטן.היא בריאה ופעילה ועובדת במשהו שקשור להשקעות בנדלןהיא חיה על חשבוננו. בערך שבועיים לפני החתונה (לפני 5.5 שנים) הודיעו לי שהיות ואין לה כסף, היות ובעלי הוא בן יחיד לאמא גרושה ואין לה אף אחד בחיים שיעזור נכנסתי לנישואין בידיעה שכמה שיותר מהר היא מתארגנת על כסף למחייה. מאז ועד היום היא חיה על חשבוננו וטוענת שהיא לא הרוויחה עדיין כסף.חשוב לציין כי יש לה דירה ששוה כ 1,000,000 אותה היא לא מוכרתועוד דירה ששווה הרבה פחות אבל גם אותה היא לא מוכרת.היום מדי פעם היא נותנת לנו חבילת שטרות, לא יודעת מאיפה מגיע הכסף, אבל זה לא מכסה את החוב.אני חיה כבר כמעט 6 שנים בהבטחות שלא מתגשמות. מתקמצנת עלי על השקל אבל היא עובדת בעולם על חשבוני, טיסות לארהב ומזרח אירופה, שהיה במלונות, שכר דירה בארץ, חשמל, אוכל, טיפולים קוסמטיים,בגדים וכל ההוצאות הבסיסיות הן עלי.אני אכולה מבפנים ובעלי כל הזמן מורח אותי.עכשיו יש עסקה חדשה שהם רוצים לערב את ההורים שלי ע"מ שאנחנו נרוויח מכך. ככל הנראה אין סיכון בעסקה אבל ההורים שלי אינם רגועים ואני לא רוצה להלחיץ אותם. בעלי עושה רושם כאילו הוא מקבל את זה אבל אני מרגישה את הכעס והלחץ והאשמה. הוא אומר שעכשיו היא יצטרך לעבוד הרבה יותר קשה כי אני לא מסכימה לזה.חשוב לציין כי אני מחפשת עכשיו עבודה אחרי חופשת לידה ולכן אני לא עובדתאני יודעת שזה ארוך אבל יש לי ככ הרבה על הלב.....אני לא יודעת איך לדבר איתו? איך להרגיע אותו ולהסביר לו שאני לא רוצה שההורים לי ילכו לישון שנה שלמה מודאגים....שאני אוהבת אותו ולא רוצה שיעבוד קשה אבל גם אני לא סומכת ב- 100% על הדבריםאיך לדאוג שאמא שלו תצא לנו מהחשבון בנק?הוא כל הזמן אומר שהוא אוהב אותי... איך הוא נותן לי לדאוג ככ הרבה למה הוא לא מוציא את אמא שלו מהחיים שלנו. אנחנו עובדים ככ קשה והיא לפחות 25% מהזמן בקניות......חוץ מזה אנחנו כל הזמן רבים, על הכל. אני בעיקרון רציתי תמיד שני ילדים, יש לי שתי בנות מקסימות עם הפרש של שנתיים והייתי מסתפקת בהן, אבל במהלך החיים הבנתי שהוא רוצה יותר ואני מוכנה להביא עוד ילד אבל כשהמצב הכלכלי ישתנה. כתהיה דירה או ילד... אחרי ויכוח הסכמתי אפילו להוריד את ההתקן ,צ אבל בעוד שנה (יש לי ילדה בת שנה והפרש כזה קטן זה נורא קשה ואני לא מסוגלת שוב).. אתם יודעים מה הוא אמר לי... למה עוד שנה? למה לא עכשיו?... במקום לשמוח שנאי מוכנה לעשות בשבילו כזה צעד הוא רצה ששוב יהיה לי ככ קשה כמו השנה האחרונה ( הוא עובד המון אז הוא פחות חווה את הקושי)
ד"ר אורן חסון
המשפחה המורכבת
⌄
ק יקרה,
אין פתרון קל למערכת המשפחתית המורכבת שאת מתארת. חבל שהוא לא מוכן ללכת ליעוץ זוגי, ואולי הוא היה מוכן לו היית נותנת לו אולטימאטום של פרידה. אבל לא הייתי הולך לשם כל עוד את באמת לא הגעת לסף שבירה אמיתי, ובאמת מאמינה שאם הוא לא מגיע יעוץ זוגי אז את לא נשארת איתו. ואת לא שם, אז לכן גם זה לא נשק שכדאי להשתמש בו.בתנאים האלה, הייתי מייעץ לך ללכת ליעוץ זוגי לבד. יתכן שהוא יצטרף בהמשך, אבל גם אם לא, אולי תקבלי כלים להתמודד עם המצב אחרת, ואולי אפילו לשנות משהו. אנא קראי עוד מידע על יעוץ זוגי בתנאים של חוסר שיתוף פעולה אצלי באתר,כאן.