אובדן שמחת החיים בקשר
ג
חשש כבד
⌄
אני זקוק לעצה דחופה,אני ג בסוף שנות העשרים לחיי,אני בקשר זוגי כשנתיים ואני מרגיש כי מאז אני נמצא בקשר הזה אין לי יותר אהבה לתת לאף אחד כאילו שאף אדם לא מעניין אותי באמת אפילו אני לא מעניין את עצמי, רק היא חשובה.לא יודע מה הסיבה אך לפני הקשר הייתי האדם הכי עליז ושמח בעולם כי תמיד הרגשתי שאני אוהב את הסובבים אותי באמת, אך מהיום הראשון לקשר אני מרגיש כי האהבה העצומה הזו בקרבי לאנשים הסובבים אותי כבתה ואף התחלפה בסלידה מהם, אני אוהב אותה מאוד והיא אישה טובה אני לא יודע אם הסיבה לכך היא דיכאון או חוסר הערכה עצמית אני אובד עצות וחושש לעתידי מאבד את החברים והקרובים אחד אחד, יש לציין שאני לא באמת יודע את הסיבות לכך היא מבחינתה מתאמצת נורא להיות הכי טובה אך אני מרגיש שהדינמיקה של האינטראקציה בינינו גורמת לי להרס, לעיתים אני משתף אותה במחשבותי אך מרגיש כי זה חסר תועלת כי לצערי אני מרגיש שהיא הגורם לתופעה שמתרחשת אצלי.אני רוצה את הקשר הזה ואני חושש לוותר עליה ולא יודע אם הבעיה היא אצלי או אצלה אך עם זאת אני מרגיש כאילו שהיא שואבת ממני את האנרגיות לחלוטין ומחלישה אותי.אנא עיזרו לי
ד"ר אורן חסון
שמחת חיים שהלכה לאיבוד
⌄
ג יקר,
מה שבעיקר בולט במה שכתבת הוא שלפני הקשר היית אדם שמח, ומאז הקשר לא, ובעיקר, שאתה לא יודע למה. אני מבין שזה משהו ביחסים שביניכם, אבל אולי לא ברור לך מה מעבר לצרוף המקרים שזה התחיל מייד עם תחילת הקשר.אם אתה רוצה את הקשר הזה וגם שמחת חיים, כדאי מאד שתבין טוב יותר מה קורה לך. כאן, במסגרת הזו, תקצר היכולת ממני לעזור לך. אני מציע ברצינות שתלך לייעוץ אישי, כדי להבהיר את התמונה לך, להבין את המקורות והסיבות, ורק אז תוכל לדעת מה הפתרון הנכון לך.