קינאה בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 28.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלון כ
משהו שמציק לי
28.11.2006 • 17:24

אני בקשר עם מישהיי כבר 4 חודשים אני אוהב אותה מאוד והיא איתי.אני כמעט בן 20 והיא בת 18. אני מאוד מרוצה מהקשר ומאושר איתהאבל יש משהו שמציק לי מאוד. היא שכבה עם כ-5 גברים לפני, נתון שלעצמו מציק ליאבל כל פעם שהיא מזכירה את זה שהיא שכבה עם מישהו לפני אני חושב על הסיטואציה ומתרגז מאוד ואפילו מחפש לריב איתה , למרות שהיא שכבה איתם לפני שהיא הכירה אותי. וגם אם היא לא מזכירה את זה אז אני חש צורך לעלות את הנושא ואז אני שוב מתעצבן ומחפש לריבאני לא יודע מה לעשות זה מאוד מאוד מציק לי אני פשוט הרבה מדמיין על הסיטואציות שהיא סיפרה לי שהיא שכבה עם הקודמים שלה וזה מפוצץ אותילמה זה קורה? מה הסיבה הפסיכולוגית לכך? מה עלי לעשות?תודה.

ד"ר אורן חסון
ועוד על קינאה, והתגברות עליה
30.11.2006 • 18:07

אלון כ. יקר,
קינאה היא תופעה טבעית. היא שומרת על נאמנות בני הזוג שלנו, ויש לזה חשיבות גדולה מאד בבטחון הזוגי שלנו, ביציבות של הקשר, ובכך שהילדים שלך יהיו באמת שלך. זו הסיבה להתפתחות ההבט הרגשי של הקינאה. אלא שבראש אתה יודע שבעצם היא לא באמת בגדה בך, ומכאן הקונפליקט שבין הרגש להגיון המודע. אתם צריכים ללמוד להפסיק לדבר על זה. הראה לה את המכתב שלי, ומכאן והלאה, בכל פעם שאחד מכם מעלה את זה, שהשני יעצור אותו "בהוראת הדוקטור ליחסים". המעצורים האלה אמורים לעזור לכם להדחיק את הנושא, כפי שראוי לו שיהיה מודחק, ולהמשיך לחיים מהנים יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083