בגידה: תגובות נפוצות והמלצות
רונית
בגידה
⌄
בעלי ואני נשואים 9 שניםפלוס 2 ילדים קטנים לפני שלוש שבועות גיליתי כי הוא בגד בי בעיקבות הודעת טקסט בפאלפון בהתחלה הוא הכחיש אבל בסוף הוא הודה .הוא טוען כי הוא בגד רק פעם אחת ומאז הבחורה לא מפסיקה לשלוח לו הודעות טקסט בטלפון (וגם בגלל שהיה חצי מסטול משתיה) כל הסיפורים שלו אני לא קונה ולא מאמינה להם אבל הפחד שלי שזה לא היה רק פעם אחת אלא כמה פעמיםבמשך שלוש השבועות האילו אני מנסה מאוד לסלוח אבל זה מאוד קשה לי כי כשאני ניזכרת בזה ,אני מרגישה כל כך רע עם עצמי ,חוסר ביטחון,עצב ודיכאון אני עוד אוהבת אותו אבל קשה מאוד ליסלוח לו כי אני מפחדת שזה יקרה שנית ואז לא יהיו לי את הכוחות להיתמודד עם הבגידההתנהגותי השתנתה מאוד כלפיו בכיוון שונה לחלוטין אני מאוד מסורה מתחשבת אפילו מתנהגת כמו שיפחת מין שלא יחשוב על בגידות נוספות שאלתי היא האם התנהגות זואת נורמלית האם היא נכונה או שעדיף לי לישכוח אותו ולהמשיך הלאה לבדי עם הילדים תודה רבה על כל התייחסות
ד"ר אורן חסון
הבטחון שלך באהבה שלו
⌄
רונית יקרה,
ההתנהגות שלך נורמלית לגמרי. נשים נבגדות מתרחקות מהאיש שלהן, או שהן מתמסרות לו שרק לא יילך. נשים לא מעטות למדו להיות מיניות יותר משהיו אי פעם, בעקבות בגידה שלו. באותה מידה, חלק מהגברים הנבגדים מנסים לרצות את נשותיהן עד כמה שאפשר, ולפעמים בדרך מאבדים אותן דווקא בשל איבוד הבטחון הזה, כי במבנה החברתי שלנו, נשים נוטות לחפש גבר עם עמוד שדרה. השאלה אם התנהגות זו נכונה היא שאלה אחרת לגמרי: בגידה חד פעמית אינה סיבה, לדעתי, לפרידה. לא כשלעצמה. יש להתייחס לסיבות, לסבירות שזה יקרה, וגם לעוצמה הרגשית שלו במעורבות הזו. ועוד הרבה לפני פרידה ממנו, אני מציע ייעוץ זוגי, כי את זקוקה להרבה תחושה של בטחון, והוא אמור לתת לך אותה. והמרכיב העיקרי בתחושת הבטחון שלך צריך להיות האהבה שלו אותך.