קינאה בזוגיות: מה המקורות והפתרונות?

תאריך פנייה: 07.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שוש
המשך קינאה
07.02.2006 • 08:28

לדוקטור חסון רציתי לשאול מאין נובעת הקינאה.? למה היא צצה מחוסר ביטחון? אני מנסה להבין את הסיבה למה אני מקנא לבעלי שכך אתגבר עליה אני חושבת שזו הדרך להבין את מקור הסיבה לעניין וכך אטפל בה לא? יש לי שאלה האים כל אישה [לא קנאית ] לא היתה קצת מקנא או אפילו היה קצת מפריע לה שבעלה היה משוחח עים חברה מעברו [ בסקר חברות שערכתי הרוב אמרו שכן היה מפריע] האים יש קשר לקינאה לבעל בגלל שהוא הראשון שלי ? אני מאוד מודה לך על התשובות והיחס שאתה מקדיש לי ולכולם ישר כוח [ אתה רושם תשובות מעניינות] שוש

ד"ר אורן חסון
זוגיות תלויה על בלימה
08.02.2006 • 02:12

שוש יקרה,
לקינאה יש כמה מקורות. חוקר בשם דייויד באס, מחלוצי הפסיכולוגיה האבולוציונית, חקר את זה הרבה בסוף שנות השמונים תחילת התשעים. בעיקר הוא בדק את הקינאה הגברית, שנובעת מהסיכון שגבר יגדל ילדים שאינם שלו. וסיכון כזה קיים.לאשה, הסיכון הזה אינו ממשי, אבל הסיכון שלה הוא שהמשאבים שגבר מביא, ההגנה הפיזית או החברתית שלו על בת זוגו, התמיכה שהוא צפוי לתת לה ולילדים שלה לשנים מבחינה כלכלית וחברתית, נמצאת בסיכון אם האהבה שלו אליה נגמרת. ולכן, אצל האשה מדובר בעיקר בתחושת בטחון בראייה קדימה. ואכן, במחקר שנעשה לא מזמן, נמצא שגברים מגיבים חזק יותר לבגידה מינית, ונשים לבגידה נפשית.אלא שמצד שני, קשה לנהל מערכת חיים בריאה ללא מתן אמון כלשהו. וככל שההסטוריה שלך לימדה אותך לחשוד בגברים, וככל שאת פחות בטוחה בעצמך וביכולת שלך, וכנראה גם ככל שאת מנוסה פחות (קשר ראשון שלך), את חוששת יותר. אנשים שהם בעלי נסיון מיני רב, יודעים להפריד בקלות רבה יותר בין רגש למין, ולכן מוכנים לקבל בגידה קצת יותר בקלות. את כנראה חוששת שכל קשר שלו עם מישהי אחרת, גם אם הוא לא מיני, יגרום לו להתאהב, ואולי גם חוששת שאם תגלי שהוא בגד בך (מינית), לא תעמדי בזה, ולכן זה אומר שבהכרח זה יגרום לפרוד. כלומר, בעינייך, הזוגיות שלכם תלויה על בלימה. כל זה גורם לך לחרדה, שמזינה את הקינאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083