התאהבות ואהבה: ניסוי וטעייה

תאריך פנייה: 06.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
לא יודעת האם אני מאוהבת
06.02.2006 • 21:56

היי שמי עדי ואני בת 24 יש לי חבר כמעט חצי שנה הזוגיות שלנו ממש טובה יש ביננו תקשורת והבנה אך הבעיה משטרידה אותי ואני שואלת את עצמי הרבה שאלות האם אני אוהבת אותו? קשה לי העובדה אם אני לא יהיה איתו או שהוא יהיה עם מישהי אחרת לפעמים אני מקנאה לו אבל אני לא מרגישה אהבה בעוצמה... והתלהבותאני מאד רוצה שהוא יהיה בן זוגי לעתיד כי בסה"כ אני יהיה מאד מאושרתהאם אני מודעת לאהבה האם האהבה תבוא אני מאד מבולבלת ואני פוחדת לא לעשות צעד שאני יצטער עליותודה עדי

ד"ר אורן חסון
ניסוי וטעייה, ולא לפחד כלל
07.02.2006 • 00:47

עדי יקרה,
התאהבות (או הידלקות) ואהבה הם עניינים די מורכבים. אין לנו עדיין ערכת בדיקה הורמונלית, כמו לבדיקת הריון, שתגיד לך "הנה, עכשיו אני מאוהבת" או "הממ.. אני כנראה שלא מאוהבת". בעיקר משום שיש דרגות שונות לאהבה, ודרגות שונות להידלקות ולתשוקה. וגם משום שאלה משתנים עם הזמן, לפעמים לטובה ולפעמים לרעה, ולא תמיד בכל המרכיבים. התשוקה והלהבה פוחתים בדרך כלל, אבל האהבה העמוקה יותר, של שותפות ואינטימיות ומחוייבות, יכולים להמשיך ולהעמיק. ולכן הדרך היחידה להבין אם זה מתאים לך או לא, כשאת לא בטוחה, היא לתת לעצמך קצת יותר סבלנות, וללמוד בדרך של ניסוי וטעייה. ולפעמים ניסוי וטעייה זה אומר יותר התנסויות, וזה אומר לפעמים לעזוב מוקדם מדי, או להשאר זמן רב מדי. כולנו טועים, עדי. צריך ללמוד לא לפחד לטעות, ואולי גם לדעת מאיזו טעות את פוחדת יותר: האם מזו שתגרום לך להשאר איתו יותר זמן כאשר הקשר באמת לא מתאים לך, או מזו שתגרום לך לעזוב אותו מוקדם מדי, כאשר הקשר אולי כן מתאים לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083