קינאה בזוגיות: איך להתמודד?
שירה
חוסר אמון :(
⌄
שלום,
אני ובן זוגי נשואים כבר כמעט שנתיים ויש לנו תינוק קטן.בעלי נוסע לחופשות סקי פעם בשנה ובחופשה האחרונה הוא וחבריו התחברו עם אחת המלצריות.הוא אמור לנסוע שוב לחופשת סקי ופתאום ראיתי שהוא התכתב עם המלצרית בפייסבוק ושאל אותה אם היא עדיין תהיה שם.מאז אני בסרטים ואני לא מצליחה להתרכז. זה מוציא אותי מדעתי. מתסכל!!!!!מה לעשות? אני מקנאת לו ממש.לא מבינה למה אי אפשר לנסוע לחופשה בלי להתחבר עם בנות. זה עם מסוכן.תודה.
ד"ר אורן חסון
כשהוא מתחיל, אולי, להסתכל לצדדים
⌄
שירה יקרה,
הקינאה אכן ברורה. יש לה מקום. וקינאה היא עניין מתסכל מאד, כי מצד אחד את רוצה לדבר על זה, כדי לומר לו שיפסיק, ומצד שני, יש בזה גם הבעת חולשה וחוסר ביטחון, וגם שתלטנות, ואת שניהם לא היית רוצה להראות. איך מתגברים על זה? איך מוצאים את שביל הזהב בין כל העניינים הללו?שאלה לא קלה. מצד אחד, את רוצה שירגיש נינוח איתך. מצד שני, את רוצה שידע שאת רואה דברים כאלה בעין לא טובה, ואפילו גם שאת מדי פעם רואה את מה שהוא חושב שאת לא רואה. כלומר, שיש מחיר לפזילות שלו הצידה, גם אם הוא "לא מייחס להן חשיבות". יש להן חשיבות על הקשר. ואת רוצה אותו בטוח בקשר, ולא מחפש דברים אחרים – ואולי רצוי אפילו שתסתפקי בזה שהוא רוצה זאת כי לך זה עושה טוב ולכן לא יפזול לכיוונים אחרים, ולא כי "הוא לא רוצה לעשות דברים כאלה". חשבי היטב על המשפט האחרון, כי הוא חשוב ומשפיע על דרך הגישה שלך אל האיש שלך. החלק השני של המשפט (שלא ירצה לעשות דברים כאלה) הוא פעמים רבות כל כך לא ריאלי. אחוז גבוה מאד של גברים כן רוצה לעשות דברים כאלה, ובתנאי שלא יהיה לזה מחיר. החלק הראשון (כי הוא רוצה לעשות לי טוב, ולעשות את מה שטוב לי, ולתת לי ביטחון) הוא החלק הריאלי יותר. על כך את צריכה לדבר איתו. אם ראית את ההתכתבות הזו, את יכולה לומר לו. זה לשיקול דעתך, גם בהתאם לאופן שבו גילית את ההתכתבות שלו. אלא שאת לא חייבת לקבל ממנו הסכמה והודאה וכניעה. את צריכה לקבל ממנו הקשבה כשאת אומרת עד כמה את נפגעת מדברים כאלה. שהוא יבין מתוך כך אחר-כך שהוא צריך לדאוג לך, במקום שתתעקשי עד שיודה בזה, וירגיש כפוי. ואת היתר, וזו העבודה הקשה שלך עם עצמך – להניח לו, ולסמוך עליו. כי הרי אם ירצה לבגוד בחשאי, ממילא הוא יוכל לעשות זאת ובדרך כלל מבלי שתדעי. לכן, ואני חוזר על כך, השאיפה שלך צריכה להיות שהוא לא ירצה כי הוא רוצה בטובתך ובבטחון שלך בו, כי הבטחון שלך בו עושה לו טוב. תצטרכי לספק לו את הבטחון הזה.