קונפליקט עם חברה: מה לעשות?
ליהי
כיצד לפרש?
⌄
אורן שלום,אני בחודש השמיני להריון, לאורך כל ההריון אני שומעת שזה הזמן שהגבר מפנק מאוד את האשה, בדר"כ צחקתי על זה אבל נראה לי שכעת זה מתחיל להציק לי שאני לא מרגישה שבעלי עושה מאמצים מיוחדים כדי שיהיה לי כיף. מילא להפתיע ולקנות מתנות, אבל לפעמים יש לי כאב גב מאוד חזק ואני מבקשת ממנו לעשות לי מסאג' התוצאה של היא אחת מהשניים: או תירוץ שהיה לו יום קשה, הוא צריך להתקלח וכדומה או שהוא עושה בחוסר חשק וזה בכלל לא כיף אז אני כבר מפסיקה אותו לבד. בעלי לא ניחן בסבלנות ואני מתחילה לדאוג שכשתצא התינוקת הוא ימשיך באותו מסלול. מאז שהוא עובד בעבודה חדשה, קם בשש וחצי וחוזר בשש, הוא גם לא תולה יותר כביסה, שוטף כלים, מנקה את הבית...דיברתי איתו על זה הרבה פעמים והוא אומר כל פעם שהוא ישים לב אבל שום דבר לא קורה עם זה, הוא לא קורה על שום שלב בהריון וכשאני מספרת לו אני מרגישה שזה יותר עניין שלי מאשר שלו, הוא תמיד אומר שכשהיא תצא הוא ישתנה-אבל מההיכרות שלי עם הטבע של האדם- זה לא קורה כל כך מהר או בכלל...מה גם שהמכתב הזה שאני כותבת לך עכשיו מגיע רגע אחד לאחר שהחברה הכי טובה שלי שגם ילדה לא מזמן טוענת שאחת הסיבות שהתרחקנו זו החתונה שלי וזה שהיא לא מחבבת את בעלי וזה גורם לי לראות יותר את המגרעות שלו ובין היתר לחשוש מכך שאולי בחרתי לא נכון...יש לציין שאנחנו נשואים מספר חודשים בלבד ושבעלי רצה את ההריון יותר ממני אפילו, אנחנו בני 30.
ד"ר אורן חסון
להקשיב לחברה או לעצמך?
⌄
ליהי יקרה,
מצד אחד, את בתקופה רגישה, וכפי שאני מבין ממך, הרגישות שלך גדלה עכשיו מכפי שהיתה לפני מספר חודשים. מצד שני, את גם רגישה לביקורת חיצונית, ולפתע מה שחברתך חושבת על בעלך, חשוב לך יותר ממה את חושבת עליו. היא החברה הכי טובה שלך, אבל דבריה מרחיקים אותך מבעלך. אני לא בטוח כלל שזה מה שחברה טובה אמורה לומר. התחתנת איתו כי הוא אמור למצוא חן בעינייך. לא התחתנת עם בעלה אלא עם בעלך, כי בעלה מוצא חן בעיניה, ובעלך בעינייך. אולי מוטב להשאיר זאת כך.אני מבין ממך שהוא עובד קשה בימים אלה. האם הוא מפונק ואגואיסט? האם נכנסתם למאבק כוחות ביניכם על מי עושה יותר? האם הוא מרגיש מואשם ונאבק על העצמאות והיוקרה שלו כי את מפונקת ולא מתחשבת? אני לא יודע. אבל אם את רוצה שיתוף שלו בעשייה, נסי לעשות זאת דרך חיזוקים חיוביים וחום כשהוא מסייע, ופחות דרך ביקורת. בדרך כלל זה עובד.