קינאה בזוגיות: איך להתמודד?
חנה
קנאה שמפריעה לי
⌄
שלום,
אני וחבר שלי ביחד כבר שנה וחצי. סך הכל טוב לנו ביחד.. אמנם יש כמה דברים שמפריעים לי. אנחנו מכירים כבר 4 שנים. בהתחלה יצאנו חודש ואני נפרדתי ממנו כי כל אחד מאיתנו עבר לגור בעיר אחרת. נשארנו ידידים אך לאט לאט הקשר דעך. אחרי איזה חודש חידשנו את הקשר. הפעם שוב התחלנו משהו אפילו יותר רציני אבל הוא אמר לי שהוא רוצה רק סטוץ. שוב חזרנו להיות ידידים ואחרי כמה זמן הוא רצה לנסות שוב קשר רציני ומאז אנחנו ביחד. יצא שהקשר שלנו התחיל בחוסר בטחון מצדי בגלל כל הקטע עם הסטוץ. עכשיו, חבר שלי מאוד ידידותי, הוא למד בכיתה מלאה בבנות וכמובן יש לו מלא ידידות. הוא אומר לי לפעמים על כמה מהן שהן יפות. בנוסף הוא סיפר לי על מישהי שהוא היה ממש דלוק עליה והיא לא רצתה אותו. לקח לו הרבה זמן להתגבר עליה. עכשייו מבחינתו הם ידידים/ מכרים. כמובן שכל זה גורם לי לקנא. לפני כמה זמן היינו בחו"ל והוא קנה מתנות לחברים וידידות והוא קנה גם לה מתנה קטנה למרות שהם לא בקשר חוץ מפעמים מעטות שבהן הם נפגשים במקרה. שאלתי אותו האם יש לו משהו כלפיה עדיין והוא ענה שחוץ מזה שלדעתו היא בנאדם שמעניין לו לדבר איתו אין לו כלפיה שום רגשות. אני מאמינה לו אבל מצד שני זה מבלבל. זה גורם לי לקנא (הכל ביחד וגם הסיפור איתה) וחוץ מזה גם מעליב אותי שכשאמרתי לו שמציק לי שהוא בקשר איתה, הוא אמר שלדעתו אני לא מאמינה בקשר שלנו. בסופו של דבר נראה לי שאם זה מפריע לי עד כדי כך הוא אמור להתחשב בי.
ד"ר אורן חסון
פשרות ששניכם תוכלו לחיות איתן.
⌄
חנה יקרה,
את מקנאה, ובצדק. לא כי יש משהו ממשי שם, אלא כי תפקיד הקינאה הוא לעמוד על המשמר, וכי ההסטוריה שלכם מעידה שהיו לו העדפות אחרות בשלב מוקדם יותר. זה אכן לא מוסיף לבטחון.אבל מאז אתם כבר שנה וחצי ביחד. הוא לא יכול להיות נקי מההסטוריה הזו, וכל בן זוג, כמעט, שתמצאי, לא יהיה נקי מהסטוריה. מכיוון שהבחורה ההיא לא רצתה אותו, ומכיוון שעכשיו הוא כבר מכיר אותך זמן רב, והחליט את ההחלטה הזוגית שלו, את יכולה להרגיש יותר בטוחה משני הצדדים. מעבר לכך – אין לי הרבה מה לומר, מכיוון שאלו מצבים יומיומיים בחיי זוגות רבים, שבהם הגבר או האשה או שניהם מגיעים עם הסטוריה. יש מי שמתנתק יותר מקשרים קודמים, ויש מי שפחות, בהתאם לאופיו, ויש מי שדורש יותר ניתוק של בן/בת הזוג ומי שפחות בהתאם לאופיו. ובין אופיו לאופייך, תצטרכו להגיע לפשרות ששניכם תוכלו לחיות איתן.
חנה
פשרות ששניכם תוכלו לחיות איתן.
⌄
האם יש איזשהי דרך שבה אני אוכל להרגיע את הקנאה שלי?נראה לי שהקנאה שלי קצת מוגזמת לעיתים, ללא הרבה ביסוס.אני מתביישת לדבר על זה עם בן זוגי כי אני מתביישת בתחושה הזאת ולא נראה לי שהוא מבין את מה שאני מרגישה.אף פעם לא הרגשתי ככה במערכות זוגיות קודמות.
ד"ר אורן חסון
אשמה וטיפול
⌄
חנה יקרה,
את לוקחת את כל האשמה עלייך, ואני לא בטוח אם כולה שלך. כלומר, אם אין משהו שהוא עושה שמעורר אצלך את התחושה הזו יותר מהרגיל. אבל אני לא יכול לדעת.אם הדבר הזה מנהל את חייך, במקום שאת תנהלי אותו, לכי לטיפול פרטני. למדי להתמודד, וגם תקבלי בדרך פרופורציות לגבי מה נכון ומה לא, למה יש מקום ואת צריכה ללמוד להתמודד עם הפחדים שלך, והיכן את צריכה יותר לחפש את העזרה שלו, כי אולי הוא נוהג לא נכון, וגם איך עושים את זה.