התפתות בזוגיות: אחריות ומודעות
אלמוני
שקרים
⌄
אני וחברה שלי היינו 4 חודשים ביחד היה פשוט מושלם אהבנו נתנו הכל היה כפי שאמרתי מושלם רק לפני כשבוע היא גילתה ששיקרתי לה בקשר לתפקיד הצבאי שלי בצבא ולאחר שהיא גילתה זאת המשכתי להכחיש עד שבסוף נשברתי והודתי בעובדות כרגע היא ובצדק פגוע כועסת ועדיין אוהבת אני אוכל את עצמי מיום ליום מכייוןשאני יודע שזאת הבחורה שאני רוצה להתחתן איתה רק היא לא מוכנה להבין שמעדתי חד פעמי ואני גם בזה מבין אותה חשוב להבין שאני שיקרתי לה כי חששתי שלא תקבל אותי פשוט לעשות רושם על הבחורה וכן אני יודע שאני סליחה על הביטוי דפוק !!1 היה עוד איזה שקר אחד קטן שגם מאותה סיבה נאמר אני מוכן לעשות הכל ובאמת הכל כדי שהיא תרצה ותסכים לחזור לבנות את האמון מה אפשר לעשות ?????. תודה מראש שגיא
ד"ר אורן חסון
איכויות שיש בך
⌄
אלמוני יקר,
ראה, מה שאתה ואני יכולים להבין מזה הוא שכאשר חשוב לך לעשות רושם, אתה עלול "למעוד". זה גם מה שהיא הבינה, ככל הנראה. אני מאמין לך שאתה לא רוצה לעשות זאת שוב איתה, בעיקר כי אתה לא רוצה להפסיד משהו טוב. אני מאמין לך שאתה חושב שאכן לא תעשה זאת שוב, איתה ואולי בכלל. אבל שנינו יודעים שבמצב המסויים הזה, זה יצא לך. האם זה ייצא לך שוב? אני לא יודע. אבל אתה צריך לקחת אחריות, והמודעות לסיכון שיש בזה צריכה לשמור עליך.וכל מה שאתה יכול לעשות מולה הוא לפתוח את זה בפניה, לומר שהתפתית, ומשם והלאה פשוט להקשיב, להיות סבלני (שהכי קשה, כי זה יימשך), ולהראות לה את האיכויות שיש בך, לא את אלו שאין בך.
אלמוני
איכויות שיש בך
⌄
השאלה היא האם אפשר ואיך להעלות את האמון בנינו חזרה ???
ד"ר אורן חסון
סיבות שלה?
⌄
אלמוני יקר,
דרך הצורך שלה בך, כי אתה איכותי. ככל שהיא תראה זאת יותר, ותחשוב כך יותר, כך תרצה לוותר עליך פחות, ותהיה מוכנה להמשיך, ובהמשך גם לתת בך אמון. תוריד את זה מסדר היום, אלא אם היא מעלה את זה כל הזמן בעקבות סימנים לשקר שהיא מחפשת באופן תמידי. ובמקרה הזה, זה סיפור אחר, שיכול להיות שהוא שייך לה ולא לך. כלומר, שהיא תגרור את זה מסיבות שלה, ואז הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה להתאזר בסבלנות, ואולי גם זה לא יספיק.