קינאה בהצלחה של חברה?
moran_h
אובססיה
⌄
לפני שנתיים התאהבתי בחברה הכי טובה שלינכנסנו לסיטוציה מינית ורגשית וניהלנו סוג של " מערכת יחסים" בלי שאף אחד ידע במשך שנתיים, תוך כדי שאני וגם היא מכירות ויוצאות עם בנים.שתינו בטוחות מאוד במיניות שלנו - משיכה לגברים. אך קרה בינינו הקשר הזה כי פשוט היה לנו טוב ואף אחד לא ידע וזה לא הרגיש לנו טעות.לפני חצי שנה החלטנו להפסיק לחלוטין אבל להשאר כמובן חברות, מאז פיתחתי אובססיה אליה, קשה לי שהיא יוצאת עם גברים, קשה לי שהיא מספרת לי מה היה בדייט. אני יוצאת עם גברים וכרגע אני בקשר אבל קשה לי להתאהב ולהפתח.אני באובססיה לחברה ברמה שכשהיא במסיבות אני דרוכה לשמוע את הטלפון בסוף המסיבה כדי לדעת אם היא הייתה עם מישהו או הכירה מישהו...אני דרוכה ברמה שאני מתקשרת אליה הרבה פעמים ביום לדעת מה היא עושה.אני לא יכולה לנתק איתה קשר כי אנחנו חברות ממש טובות. ואני ממש ממש לא נמשכת אליה..(למרות שפעם היה לי טוב עם זה ) אבל אני כן קשורה אליה רגשית ברמה לא רגילה ואני מרגישה את זה. מה זה אומר? ומה עושים עם האובססיה הזאת?
ד"ר אורן חסון
קינאה בהצלחה?
⌄
מורן יקרה,
אני חושב שמה שקרה לך הוא שהתחלת לא להסתפק בה כהרפתקה מינית חולפת (בצד הידידות), אלא לראות אותה כמי שאת זקוקה לה ברמה הרבה יותר גבוהה. למרות שאת כותבת שאת ממש לא נמשכת אליה, אני תוהה אם זה נכון, ואם את לא רוצה שהיא תהיה לצידך כבת זוג עתידית. במילים אחרות, יתכן שכללי המשחק השתנו אצלך.אלא אם הקינאה הזו מגיעה מבסיס אחר לגמרי (ואת מספקת רמז או שניים לאפשרות הזו) – כלומר, שאת מקנאה בהצלחה שלה עם בנים דווקא, וכל עוד היא איתך, היא לא יכולה בו זמנית להצליח עם בנים, ושתיכן מצליחות "אותו הדבר". אם זה באמת מעסיק אותך מאד עד כדי שזה מפריע לך בהתנהלות החיים שלך, כדאי להגיע לטיפול. לדבר על זה, להבין, לקבל פרופורציות, ואם צריך – גם לעשות משהו כדי לקדם את חייך שלך, במקום להיות תקועה בחיים שלה.
moran_h
קינאה בהצלחה?
⌄
מה הכוונה שכללי המשחק השתנו אצלי?אני בטוחה במיניות שלי..יודעת שאני לא לסבית...אבל מצד שני אני לא מצליחה כל כך להנות במיטה עם גברים..ואיתה כן נהנתי. ( אני לא מעוניינת וזה אפילו מגעיל אותי לחשוב על בנות אחרות..אבל איתה זה משהו שאני בתוך תוכי כן רוצה)איך אני יוצאת מזה?האם תוכל לתת לי כמה עצות בינתיים??תודה רבה רבה