קושי בזוגיות: איום מצד הורי בן הזוג
ק
מה עובר עלי???
⌄
ד"ר חסון שלום,
לפני כמה זמן רשמתי לך על מערכת היחסים בין אמא של בעלי ושלי, על כך שאנחנו לא מדברות ושהיא כפייתית בבקשת ה"טובות" שלה.לבעייתי, מאז שאנחנו לא מדברות אני רבה עם בעלי המון, אני מגיעה לרמה כזו שאני ממש לא מכירה את עצמי, גופי רועד, התפרצות זעם, חוסר שינה, חוסר תאבון, בכי רב.יש לי את הבעיות שלי איתו ועל כך אנו נלך לייעוץ, בפעם הראשונה מחר, אך למה אמא שלו רודפת אותי ככה? (יותר נכון, למה אני מרגישה נרדפת) למה אני מרגישה כ"כ מואיימת ממנה, שהיא גונבת בכל דרך אפשרית את בעלי ממני, כל הזמן מייעצת לו, כל הזמן שיחות טלפון. זה תמיד היה כך ותמיד הייתה לי עם זה בעייה אבל הפעם אני ממש מרגישה מואיימת, חוששת עד כדי כך לאבד את בעלי.עלי לציין שבעלי מנסה להתנתק מכל הריב הזה (יאמר לזכותו) אבל עדיין מבלה עם אמא שלו זמן רב ותלוי בה, לטענתו היא החברה שלו ועזרה לו תמיד והוא זקוק לה. למה הוא לא זקוק לי, אני הרבה יותר אינטילגנטית ממנה ועצותי אמפתיות ולא ביקורתיות כמוה.ממש קשה לי, מבחינתי זה מילכוד רציני, העובדה שאני לא מדברת איתה עוד מחמירה את המצב כי אני חסרת שליטה בנאמר בניהם (הוא הרי לא יספר כי הוא לא רוצה לדבר על אמא שלו כעת).אני יודעת שמשהו לא בסדר איתי, אני יודעת שמשהו לא בסדר בקשר שלי עם בעלי, אני רוצה ללכת לישון ולקום ולא לחשוב עליה, לא להיכנס ללופים של שינאה.אני ממש אודה לך אם תעשה לי סדר ותסביר לי מה עובר עלי, אולי כך יהיה לי יותר קל להבין ולהפנים.המון תודה,ק
ד"ר אורן חסון
חרדה מכך שהאמא שלו תיקח לך אותו
⌄
ק יקרה,
אני לא זוכר את הפרטים, לצערי, ולא נתת לי קישור. אבל עקרונית, הקושי העיקרי שלך עם אמא שלו הוא שאת מרגישה מאויימת מכך שאולי היא תפרק לך את הזוגיות.סביר להניח שהפחד הזה שלך אינו חשש אמיתי, אבל את מרגישה אותו כאמיתי. את צריכה לעבור תהליך של הבנה שאין כאן איום ממשי, ולהרגע. זה תהליך שכדי לעבור אותו את יכולה להעזר ביועץ הזוגי.