גבולות בזוגיות: מרחב אישי לבן הזוג
רונית
האם אני צודקת?
⌄
שלום רב.
אני נמצאת בדילמה: חבר שלי יצא לחול לשבוע במסגרת העבודה,אבל זה לא כל כך כשור לעבודה אלה לבילוי.אנחנו לא מבלים בנפרד בכלל,חוץ מגיבושים של עבודה באין בררה .הטיסה הזו לא חייתה משהוא שחייב,הייתה אפשרות לא לעשות את זה ,אבל הוא בחר לטוס.אמר שאתגעגע ויש בטיסה הזו גם צד חיובי,שזה משפר קשר.אבל אני לא ציפיתי שיהיה לא חשק ליהנותלבד ולא ביחד,גם כך אנחנו עובדים הרבה ואפשר לנשום קצת רק בסוף שבוע.כאשר דברנו על זה הוא אמר שאם הייה יודע שאכך את זה קשהכל כך,אז הייה חושב על אופציה אחרת.מה שאוכל לי את הלב שהוא מבלה כל השבוע לבד וזה מעניין אותו,כאשר אני לא מבינה מה כיול להיות מעניין כל כך להיות לבד כל כך הרבה זמן.אותי לא היו מפתים שום מקומות באולם,להפך רק הייתי חושבת כל הזמן שחבל שאני רואה את זה לבד בלעדיו.יש לי מין תחושה כזאת שיכולות להיות עוד סיטואציות בחיים שהוא ישיר אותי להתמודד לבד עם משהוא יותר רציני.וגם פתאום אני מרגישה איזשהו גבול מסוים בין לחיים שלו ושלי עקב הסיטואציה הזאת וזה מאוד לא נאים לי ו גורם לי להיעלב ולהיות פגועה.וגם פגע בי זה שהוא אמר שיודע שאני לאומתו לא הייתי עושה את זה.מה אני יוכל לעשות כד שזה לא ישב בי עמוק ולא יפגע בחסים שלנו.וגם הייתי רוצה לגרום לו להבין שנשאר לי סדק מהשבוע הזהולשנות משהוא בהתנהגות שלי כדי שירה בי וביחסים שלנו משהוא חדש לחמם את יחסים קצת .אך אני לא יודעת בדיוק לעשות את כדי שזה לא יגרום לא לחשוב אני מנסה לעשות את זה בגלל שהייתי לבד כל השבוע ומתוך הרצון לקשור אותו עלי ולהחניק אותו .מחכה לעזרתךותודה רבה.
ד"ר אורן חסון
מרחב אישי לבן הזוג
⌄
רונית יקרה,
לא כתבת בת כמה את, וכמה זמן כבר נמשך הקשר שלכם.לא ברור לי למה את רוצה לגרום לו להבין שנוצר סדק מהשבוע הזה, מבלי שיחשוב שאת עושה את זה בגלל שהיית לבד. בודאי שאת עושה את זה בגלל שנשארת לבד! ואם את מנסה להצניע את זה, זה כדי לגרום לו לרגשי אשם, שיהיו חזקים יותר אם הוא יחשוב שזה לא מתוך אגוצנטריות וכעס שלך. אלא שזה כן, ולכן הנסיון שלך להציג את זה אחרת, הוא קצת מניפולטיבי, לא חושבת?"פתאום את מרגישה שיש גבול בין החיים שלך לשלו". אבל זה נכון. תמיד יהיה גבול כזה, כי זוגיות טובה היא כזו שנותנת גם מקום לצרכים של האחר. האמת היא שאי אפשר אחרת, גם אם את חיה באשליה שכן. זה לא יכול להיות כך. לא כל דבר שאת עושה יעניין אותו, ולהפך. המחשבה שזוגיות פרושה שעושים הכל ביחד, היא מחשבה שבדרך כלל מזיקה לזוגיות, כי כמעט שאי אפשר לעמוד בה. ואז, כאשר לא עומדים בה, נכנסים כעסים, וסדקים, והזוגיות מידרדרת. בגבולות מסויימים, ככל שתוכלי לאפשר לו לקיים גם עולם משלו, כך הזוגיות תהיה יציבה יותר. מה שאותך עוצר אלו הן החרדות שלך שמא הזוגיות תלך לך לאיבוד, אם לא תדעי בכל רגע נתון שהיא בשליטה שלך.אבל, את כל זה אני מסייג, כמובן, בכך שמה שאמרתי זו הכללה, כי אני לא יודע שום דבר על פרטי הזוגיות שלכם.