קושי בתקשורת זוגית
גלי
בעל לא יציב..
⌄
שלום
ד"ר חסון היקר,אני בת 36 ובעלי 37, אנו נשואים 5 שנים ויש לנו ילדה בת שנה (וכרגע אני בהריון).בעלי הוא אדם מקסים. אוהב אותי מאד, מפרגן לי מאד, ישר ומקסים, הזוגיות שלנו די טובה, אבל יש לי בעיה אתו שהוא לא כ"כ יציב... הוא אמנם מרעיף עליי אהבה ואני יודעת שהוא יעשה הכל בשבילי, אבל לפעמים יש רגעים שנראה שלא ממש...אני אסביר, לפעמים אני אומרת לו על דברים אצל אמא שלו שמפריעים לי (וד"א אני אוהבת אותה מאד והקשר ביני לבינה מצוין), אז הוא באותו הרגע "כאילו" מבין אותי ואחרי כמה זמן הוא מזכיר לי את הנושא ו"מתלונן" : למה אמרת עליה כך וכך..? וכשאני אומרת את הדברים, אני מאד רגישה ולא אומרת דברים נוקבים, אלא מדברת אתו ממש בעדינות.דבר נוסף- אחרי הלידה של הבת שלי- הוא היה נורא רגיש כלפיי, קנה לי מתנה גדולה והעריך אותי מאד, אבל היו לו רגעים שהוא היה כועס עליי על זה שהייתי אומרת לו שקשה לי לטפל בה... הוא יכול פתאום "להתהפך" ולכעוס עליי ואז מתפתחת מריבה.. למרות שהוא אמור להיות רגיש אליי כי אני אחרי לידה.אני עכשיו בהריון ואני מאד מפחדת מ-מה שיהיה אחרי הלידה, מפחדת ממריבות, זה טבעי שזה קשה לי , במיוחד כשאני אהיה עם 2 בנות בבית (הגדולה לא תהיה בגן והיא תהיה בסה"כ בת שנה וחצי), עם הראשונה התחננתי אליו להיות קצת אצל ההורים שלי (אתו או בלעדיו) שיעזרו לי, כי היה לי מאד קשה והוא כ"כ התעקש שלא... לכן אני מאד מפחדת. אני רואה את 2 הגיסים שלי, כשאחיות שלי היו בהריון או אחרי לידה, הן היו אצל אמא שלי והבעל שלהם הבין וקיבל. רק הוא נראה לי אדם קשה.יש רגעים שהוא לצדי ומאד מבין אותי ויש רגעים שלא !מה עושים? איך אפשר לטפל בעניין?תודה רבה,גלי.
ד"ר אורן חסון
תקשורת זוגית
⌄
גלי יקרה,
מכתבך הוא אחד מאותם מכתבים שאני קורא ותוהה אם הצד השני לא היה כותב דברים הפוכים לחלוטין. לא משום שאני לא מאמין לך, אבל משום שנדמה לי שתפיסתו את המציאות שונה לגמרי מזו שלך. ואולי כאן הקושי.יש ביניכם קושי בתקשורת, ואולי קושי הקשור בעיקר דווקא לענייני ההורים - כי אולי יש לו "סיפור" כלשהו עם הוריך או עם אמך, ואולי לכן הוא "מתהפך" מדי פעם בדברים שנאמרים על אמו. אולי ככל שתשפטי פחות את אמו, כאשר משהו לא מוצא חן בעינייך (בעיקר כאשר אני מבין שבסך הכל היחסים ביניכם טובים, ולכן קל יותר להתאפק, ואם צריך - לנסות וליישר דברים ישירות איתה), אז אולי יהיה לו קשה יותר לחפש דברים כדי להתלונן על הוריך. כלומר, יתכן שהוא מרגיש צורך לאזן את התמונה, ולכן הוא לכאורה נגדם.ואם את מרגישה שזה לא עובד, אולי כדאי ללכת ליעוץ זוגי. לא משום שהנישואים שלכם בסכנה, אלא משום שאתם רוצים להרגיש זוגיות נינוחה יותר וללא מתח סביב עניינים שונים שמפריעים לכם רק משום שאתם לא מצליחים להעביר זה לזה את הצרכים שלכם באופן שהצד השני יוכל לשמוע בקלות.