חוסר משיכה: גורמים אפשריים
לירון
זקוקה לעצה
⌄
היי, אני בחורה בת 24 כרגע במערכת יחסים של 3 וחצי שנים. לפניי כן הייתי במערכת יחסים של 4 וחצי שנים. אני לא כל כך נמשכת לבן זוגי במשך השנה - השנה וחצי האחרונות ( אנחנו כמעט ולא מקיימים יחסי מין אולי פעם בחודש ואנחנו גרים יחד). אני לא יודעת אם זו בעייה אצלי כי תמיד נורא הפריע לי לדבר או לשמוע על מין לא משהו עם זה ליד חברות טובות, אחיות אני נורא נבוכה. מוזר לי כיוון שבעבר כן נמשכתי אל בן זוגי הנוכחי ואני חושבת שיש משהו בריח שלו שמרתיע אותי ( אולי זה נשמע מוזר אבל זה נורא נורא מפריע לי). ולאחרונה אני נמשכת מאוד למישהו אחר ואני לא יודעת מה לעשות. הבן זוג שלי מדהים באמת, אנחנו ממש חברים טובים ומסתדרים נהדר פשוט.הייתי שמחה לשמוע מה אוכל לעשות על מנת לתקן את המצב או האם בכלל יש דרך שהמשיכה תחזור..תודה רבה
ליאורה
זקוקה לעצה
⌄
נמצאת במצבך...את לא לבד!
ד"ר אורן חסון
משיכה כן או לא
⌄
לירון יקרה,
האמת היא קשה לי לדעת מה המקור לחוסר המשיכה שלך אליו. האם זו בעיה של מבוכה שלך ממיניות, שבגללה את צריכה תנאים שבהם המשיכה חזקה יותר (כמו למשל תחילת קשר ו"הידלקות" ראשונית שמאפשרת זאת), או בגלל בעיה של ריח של בין זוגך, שזו יכולה להיות בעיה אמיתית וממשית, שאינה קשורה כלל לאיכות שלו אבל יכולה להפריע באופן קיצוני, לפעמים, למשיכה אליו. את ענייני הריח בהחלט ייתכן שאפשר לתקן בעזרת טיפול רפואי מתאים, ואם תצליחי לומר לו שיש בעיה כזו. בעניין המבוכה והעכבות המיניות שלך, יתכן שיעזור לך טיפול פסיכותרפיסטי/מיני, אבל קשה לי להעריך אם באמת יש צורך בזה, או אם זו הבעיה המרכזית שלך.