חוסר זיקפה ויחסים - מה עושים?
מבולבל ומתוסכל
אם תוכל לענות לי להודעה בעמוד הקודם
⌄
אשמח מאוד...תודה :)
ד"ר אורן חסון
אם תוכל לענות לי להודעה בעמוד הקודם
⌄
מבולבל יקר,
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך, ונתתי לך שתי אפשרויות. אבהיר שוב אחת מהן: אם אתה שואל אם חוסר הזיקפה החד פעמית אמור להשליך על היחסים איתה, אז על כך השבתי שזה באמת לא משנה, לפחות כל עוד אתה ממילא לא מעוניין ביחסים איתה. והרי זה מה שכתבת.
מבולבל ומתוסכל
שאלתי על הסימנים...
⌄
על המחשבות של "מתי לנתק את הקשר", "לברוח מפה אחרי הצבא", על מחשבות חוזרות ונשנות על בחורות אחרות {חוץ מזאת שאליה יש לי רגש}......האם הסימנים הנ"ל מצביעים באופן כללי על חוסר רגשות?
מבולבל ומתוסכל
שאלה נוספת דוקטור...
⌄
היא שלחה לי מכתב כעוס שבו היא כתבה לי כל מיני דברים רעים {חלקם נכונים} אבל היא כתבה לי דבר מסויים שנורא הפריע לי- "יכלת לחכות עם הפרידה הזאת עוד שבועיים אחרי הפסיכומטרי..גם את זה עשית לי דווקא"...באמת שמבחינה מצפונית, אם אני שם את עצמי במקומה, הכי יפריע לי אם תהיה לי בת זוג שלא באמת מרגישה אליי משהו.. וזה ממש לא ינחם אותי אם היא תתמוך בי בתקופות קשות אם היא לא באמת מרגישה אליי משהו.....אני לא מבין אותה...
מבולבל ומתוסכל
ועוד שאלה בהחלט אחרונה...
⌄
קודם כל סליחה על זה שאני מעמיס עלייך בשאלות, ואני מודה לך על ההתייחסות עד כה....אבל יש משהו שמאוד מפריע לי.....מכיוון שאני מתעניין בפסיכולוגיה ומכבד אותה, ניתחתי את מערכת היחסים שלי האקסית לפי מודל הנפש הפרוידיאני. עשיתי זאת בכדי לקבל תמונת מצב יותר ברורה וכוללת שתעזור לי להסיק את המסקנות הנכונות להבא.....לכן:לכל אורך מערכת היחסים שלי שלט האיד.....האגואיזם שלי התבטא במילוי היצרים שלי של מין, קרבה, פחד מלהשאר לבד, פחד להתעמת איתה ולסיים את הקשר. הסופר אגו, שכנראה הזדהה עם המצב שלה והבין שאני לא יכול להמשיך ולהאכיל אותה ברגשות שקר, לא קיבל יחס.במודל הנ"ל, הטעות שלי ברורה, והמסקנה שיש להסיק היא- להבא, להיות יותר מודע לרגשות האמיתיים שלי ולרגשות הבת זוג.איך היום עלה במוחי הקדחני רעיון הפוך על פי אותו מודל, רעיון שמבלבל אותי ומקשה עליי להסיק מסקנות:האיד רצה שאני אעזוב אותה כי לא נהניתי מבחינה רגשית, בעוד שהסופר אגו הוא זה שהשאיר אותי במערכת היחסים הזאת איתה כי הוא לא רצה להשאיר אותה לבד ולפגוע בה.....מה דעתך? שוב, תודה על התייחסותך
ד"ר אורן חסון
הבנות
⌄
מבולבל יקר,
יפה שחיפשת ניתוח למעשיך, ולהבנה טובה יותר של הקונפליקט שבין הצורך שלך שלא לפגוע בה, לבין הצורך המנוגד שלך, שהוא לעשות את מה שאתה מרגיש שנכון לך אישית. מכיוון שאני מאד לא פרוידיאני, אני מסתפק במשפט הראשון ובניסוח הזה. אבל בכל מקרה, אם אתה מבין את עצמך בעזרת הניתוח הזה טוב יותר, הרי עשית את מה שאתה אמור לעשות. ובעיקר, הצלחת לקבל תמונה רחבה יותר, ולהבין שיחסים זה דבר מורכב, ועם צרכים מנוגדים, שלא קל להגיע בהם לנקודת שיווי משקל שתספק את כולם.