קושי בקשרים: טיפול עצמי והתמודדות

תאריך פנייה: 19.08.2014 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שני
הפחד ממערכות יחסים
19.08.2014 • 13:33

שלום,
אני בת 28.מה עושים כאשר אין אמונה באף בן זוג? תמיד יש לחץ בקשר, תהיות שהוא משקר ולא נאמן. זה תמיד קורה לי בקשרים ואני מרגישה שאני אולי לא בנוייה בכלל לזה, לקשר, לזוגיות...אני מרגישה שיותר טוב לי לבד כבר ולחסוך כאבי ראש עם מישהו. שאני לבד ואין אף אחד טוב לי ואני לא שוברת את הראש ונכנסת לדיכאון ובכי. אני מרגישה שבא לי לוותר, שלא בא לי להכיר אף אחד כי בין כה וכה לא אאמין לכולם ואז שוב נכנסתי למערכת יחסים שבה אני רק עם כאבי ראש ותהיות ופחדים והגעתי למסקנה שכשאני נמצאת בקשר כלשהו בין אם רציני ובין אם לא אני משתגעת, זה עושה לי הרגשה רעה ועצב ודיכאון ואני כבר מפחדת להיכנס לזה שוב ולהכיר הרי שוב זה יהיה אותו הדבר. אני חושבת שאני לא בנויה לקשרים והיו לי קשרים רצינים של שנים אבל לא היה לי קשר רציני כבר 4 שנים בערך ואם יש אנשים שיוצא להכיר, הם מחפשים רק סקס ולא מחוייבות ויצא שהכרתי מישהו שזה התחיל איתו כסקס ומיד לאחר מכן רציתי משהו מעבר והוא פשוט נעלם ואמרתי לו שאני לא מעוניינת להישאר בקשר אבל הוא חזר אחרי חודש רק כי רצה תשובה על משהו ספציפי וואמרתי לו שלא יתקשר לפה יותר היות והוא נעלם עד עכשיו, וניתקתי את הטלפון הרי הוא בין כה וכה לא רציני ולא רוצה כלום, חזר רק לקבל תשובה על משהו, פחדתי להתקשר אליו אז התרקחתי ורציתי לרואת אם הוא יחזור והוא ידע לדבר יפה מאוד כלפי ואפילו הראה עניין, הכל שקרים וזה באמת כואב לי. מה המלצתך? רוב תודות

שני
עדכון
19.08.2014 • 21:04

דיברתי עם הבחור הנ"ל בהודועת שבואצאפ והוא אמר אני לא בשבילך ואני מאחל לך שתמצאי אהבה אמיתית. אתה מבין על מה אני מדברת דר חסון? על זה. על כל הפחדנים האלה! פשוט מאכזב

ד"ר אורן חסון
עוצמה פנימית
20.08.2014 • 16:15

שני יקרה,
אני קורא את מכתבך, ומבין את הקושי שלך. אבל אני רוצה לשקף לך את מה שאת אומרת. את כותבת: "אתה מבין על מה אני מדברת דר חסון? על זה. על כל הפחדנים האלה! פשוט מאכזב".אבל אני קורא גם: "והגעתי למסקנה שכשאני נמצאת בקשר כלשהו בין אם רציני ובין אם לא אני משתגעת, זה עושה לי הרגשה רעה ועצב ודיכאון ואני כבר מפחדת להיכנס לזה שוב ולהכיר הרי שוב זה יהיה אותו הדבר. אני חושבת שאני לא בנויה לקשרים", והמסקנה היא: "אני מרגישה שבא לי לוותר, שלא בא לי להכיר אף אחד כי בין כה וכה לא אאמין לכולם."שני, הפחדים האלה מנהלים אותך, אבל את מאשימה בפחדנות את הגברים. נכון, אין ספק שיש כאלה, אבל את חכמה מספיק כדי להסתכל סביב ולראות שיש גברים שכן התחייבו לנשים. יש הרבה כאלה. את חכמה מספיק כדי לראות שיש מספיק נשים שהצליחו להתגבר על הפחדים שלהן ולהתמסר לקשרי נישואים והקמת משפחה. יש הרבה כאלו. ואת מספיק חכמה כדי לשאול למה זה לא קורה לך, ואפילו הסברת - כי את פוחדת, וכנראה בעיקר פוחדת מפגיעה.פנית אלי עכשיו בגלל שהתאכזבת באופן נקודתי, כרגע, מגבר מסויים שמצא חן בעינייך. זה קורה, ולא תמיד תלוי בך. נקודתית. אבל העניין העקרוני, והחששות שלך והפגיעות שלך כן. את צריכה למצוא דרך להתגבר על אלה, ואת לא יודעת איך. את כבר בת 28, ואם את מרגישה שאת כזו, אני חושב שהדרך הנכונה לעבור למסלול אחר, רגשית אחר, הוא ללכת לטיפול פרטני. לדעתי, במקרים כאלה רצוי אצל אדם שעובד גם עם זוגות, שיוכל ללוות אותך בתהליך יצירת קשרים חדשים. אבל קודם כל ללמד אותך להאמין בעצמך, ובעיקר, לדעתי, בכך שאת יכולה להתמודד עם פגיעות. בדרך כלל זה הפחד הגדול - שלא תצליחי לחלץ את עצמך מהפגיעה הבאה, וזו הסיבה העיקרית להימנע ולא לנסות שוב. עם זה את צריכה להתמודד, ואחר-כך, תוך כדי יצירת קשר, לעזור לך שלא לברוח מהר מדי. לא להישאר בכל מחיר, אלא פשוט - שלא לברוח מהר מדי, וללמוד להתמודד עם פגיעות קטנות. כאלה תמיד יש בזוגיות, רק שצריך לדעת להתמודד איתן. כשאת חזקה יותר עם עצמך, ובטוחה יותר בדרכך וביכולות שלך, פגיעות קטנות לא ישפיעו עליך באופן משמעותי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083