העלמות אינטימיות וזוגיות
ליאת
זוגיות ללא אינטימיות.
⌄
אני נשואה 10 שנים עם 2 ילדים, שהגדול בן 6. הבעיה שלי היא שאני ובעלי פשוט חיים ללא אינטימיות. לא קיימנו יחסי מין כבר מעל שנה. לציין - שנינו סובלים מבעיות שינה וישנים במיטות נפרדות כי הוא נוחר וכל רחש קל מקפיץ אותי. הבעיה שנוצר מעגל רע- אני ממורמרמת בגלל העדר זוגיות, רבה איתו והוא טוען ש"לא בא לו" כי יש מריבות. הוא לא מסכים בשום אופן ללכת לטיפול. מצד שני, הוא אבא טוב וחבל לי לפרק את הנישואים. מה אתה מציע?
ד"ר אורן חסון
שינוי אווירה
⌄
ליאת יקרה,
את צודקת בהבנה שהעלמות אינטימיות היא לא רק מניעה של צורך, אלא גם מסלול זוגי יציב פחות, כי חסר לזוג כלי של רצון טוב ופיוס, שבעזרתו אפשר לגשר בקלות רבה יותר על כעסים ואי הסכמות.למרות שכתבת מעט, אנסה רגע להבין אותו בעזרת מכתבך. מסתמן ממכתבך שבעלך סולד מאד מעימותים, ואולי זו גם הסיבה שהוא לא רוצה ללכת לטיפול זוגי, כי בעיניו בהכרח יהיו שם עימותים. אולי הוא חושב שהוא לא יודע להתמודד מולך בויכוח, אולי הוא חושב שהוא לא בסדר במשהו ולא רוצה שהחולשות שלו ייחשפו לעיני אחרים או שצריך יהיה לדבר עליהם ולהתעמת איתם (הוא עצמו, כלומר), ואולי ויכוח ועימות פשוט עושים לו רע, והוא רוצה להימנע מהם.האם כל זה משפיע עליו עד כדי שהוא מתקשה להתקרב אליך? - זו בהחלט אפשרות. האם הסיבה היחידה למריבות היא המרירות שלך בשל העדר האינטימיות? - אני מטיל ספק בזה רב. כלומר, זה לא רק המעגל הלא טוב של מרירות שלך בנושא הזה, מריבות וחיכוכים על זה, והתרחקות שלו כתוצאה של זה. משהו מכל זה התחיל במקום אחר, בין אם הריחוק שלו שהתחיל מסיבות אחרות, ובין אם עימותים ביניכם ואי נעימות, שמקורה אחר.אם הוא לא רוצה ללכת לטיפול, לכי לבדך. את רוצה לשמור על הזוגיות שלך, ואת רוצה לשפר אותה. זה בסדר אם גם תתחילי בלקיחת אחריות על כך לבדך. אני מבין שמצד אחד ירגיז אותך שהוא לא עושה זאת, כי אז את לבדך במערכה, וזה גם מוריד ביטחון ברצון הטוב שלו, ושמצד שני - את לא בטוחה שאת לבדך יכולה לעשות משהו. אני חושב שאת יכולה לעשות הרבה, ובאופן כזה שבסופו של דבר, באופן מודע או לא, גם הוא יתרום את חלקו וישנה את ההתנהגות שלו. האם אפשר יהיה לפתור גם את עניין האינטימיות המינית שביניכם? - יתכן מאד שכן.