קושי בקשר: האם את מוכנה להרפות?
שיר
הפסקה
⌄
שלום רב,
אני בת 29 , אני ובן הזוג שלי בהפסקה של שבועיים לאחר תקופה ארוכה של מריבות , שנובעות בשל חוסר אמון שלי והרגשה שהוא לא מספיק מספיק בקשרכל הריבים הללו פרצו גבולות והגיעו למצב בו קשה לנו להתנהל ביום יוםההפסקה לא ברורה לי , אני מפחדת מהפגישה עוד שבוע בה אנחנו מורים להחיליט אם ממשיכים או לא .אם יחליט שהוא מעונים להיפרד סופית , אני מפחדת שיכאב לי נורא.
ד"ר אורן חסון
ההחלטה כנראה בידיים שלך. התנאים לא.
⌄
שיר יקרה,
אני שומע ממך קושי שהיה קיים עוד קודם. ונדמה לי שהוא אותו הקושי. כלומר, חוסר הביטחון שלך בקשר הזה. את לא רוצה שהוא יאבד. ונדמה לי שהתחושות שלך קודם, שהוא לא מספיק בקשר, נובעים בדיוק מאותה חרדה - שהוא לא יאבד לך. התוצאה, כנראה, היא שהפעלת עליו לחץ שהיה לו יותר מדי. ולפעמים ככה זה כשבודקים קשר - הדרך היחידה לדעת כמה הוא מחזיק מעמד, היא למתוח אותו. ואם את רוצה לדעת בדיוק כמה הוא חזק, את מותחת אותו בדיוק עד הנקודה שבה הוא נקרע. והנה, עכשיו את על גבול הנקודה הזו. והשאלה היא אם את מוכנה להרפות, ולהפסיק לבדוק. כי הוא מצידו כבר נתן לך את המידע שרצית לדעת. השאלה אם החוזק הזה מספיק לך כדי לקיים זוגיות. ובעצם, זו בעיקר החלטה שלך.לחילופין, אגב, יכול להיות שלא רצית לדעת עד כמה הקשר חזק, כמו לדעת שהוא מספק לך את הצרכים הנוספים שקשר טוב אמור לספק לך (כלומר, בנוסף לביטחון בקשר עצמו), כמו תמיכה, כמו סיוע, כמו הבנה. אולי לכן הלחצת אותו ודרשת ממנו יותר. גם כאן, עכשיו את יודעת בדיוק כמה הוא מוכן וכמה לא. ושוב, זו החלטה שלך אם את מוכנה לזוגיות בתנאים הללו או לא. בשני המקרים, אם תחליטי שאת מוכנה להיות בקשר בתנאים שהם פחות ממה שרצית מראש, את יכולה לסגת מהם, ולהיות שם. בשני המקרים, אני חושב, זו במידה רבה החלטה שלך אם הקשר מתאים לך או לא.