לא לשאת את כל המעמסה הזו לבדך
דלית
רעם ביום בהיר
⌄
אני נשואה 16 שנה ולפני כן חייתי עם בעלי 3 שנים. ביחד 19 שנה של אהבה מדהימה. המון מחוות רומנטיות. הקמנו חברה משותפת. אבל אני כעת כבר לא שם. בשנים האחרונות בעלי היה במצוקה (בן 46) ולא מצא את ייעודו בחיים. דחפתי אותו לטיפול פסיכולוגי. השנה היתה ככל השנים עם מעט מורדות והמון אהבה. בכל המובנים. לא היה יובש. גם לא במין. ולפני 4 שבועות הוא לקח אותי לבית קפה מטופח והודיע שיש לו משבר בזוגיות והוא עובד עליו לבד עם הפסיכולוגית. ככה כרעם ביום בהיר. מאז הבשורה חיי עברו טלטלה. הוא עמוד השדרה שלי והוא אהבת חיי. הצלחנו להסתיר מהילדים כ-3 שבועות. אבל לפני פחות משבוע היתה הסלמה ונפרדנו לחדרים נפרדים תוך הודעה לילדים שאנו במשבר והחלטנו לעשות הפרדת כוחות. לבעלי אין הסבר מה לא בסדר. הוא טוען שהמחשבה קוננה בו כבר כמה חודשים אותם חודשים בהם הביע כלפי הרבה הרבה אהבה (יש תעוד במכתבים, מסרונים ומחוות של חדר במלון עם ורדים ושמפניה). אני באבדון אין לי מושג מה לעשות.
ד"ר אורן חסון
לא לשאת את כל המעמסה הזו לבדך
⌄
דלית יקרה,
לא פלא שאת מרגישה כך. העולם הברור והטוב שלך התפרק לך בידיים בבת אחת. לא פלא שאת מרגישה אבודה, כי פתאום את ללא תוכניות לעתיד (כי מי תכנן שזה יקרה?), לא בטוחה ביכולת שלך לדעת עוד מה נכון ומה לא נכון, כי העובדה היא שלא ידעת כלום, ולא ראית סימנים, אז מי ערב לידך שזה לא יקרה בפעם הבאה, איתו או עם מישהו אחר? ומי בכלל חושב כרגע על מישהו אחר? איך עושים את זה? איך מגיעים מחדש תוך זמן סביר ליציבות חיים מחדש, שלא לדבר על יציבות זוגית ואהבה?אז לא פלא שאין לך מושג, כרגע. זה טרי. עוד לא סידרת לעצמך את המחשבות, ואני חושב שעוד לא ברור לך לגמרי שהוא עוזב, ואת מקווה שהוא לא. ובמצב של אי ודאות, איך אפשר לתכנן משהו? וזה בדיוק מה שאת צריכה לעשות. קודם כל, להתרגל לזה שכרגע את לא יודעת, ושזה ייקח עוד קצת זמן עד שתדעי באופן ודאי. אחר-כך, כאשר תדעי טוב יותר, להתחיל לתכנן איך אוכלים את העולם החדש הזה, ומאיזה כיוון מתחילים. לחשוב היטב על הילדים ועל עצמך. לדבר איתו על העתיד, אבל מתוך עמדת כוח – כשאת יודעת היטב מה נכון לעשות, איך לסדר את הילדים ואיך לנהל את עצמך, אם הוא עוזב.אמנם לא שאלת אותי במפורש, אבל האמת היא שהסיבות, כרגע, אינן משנות. מצוקה כלכלית, עסקית או אחרת, יכולה לדחוף אדם, ואולי יותר גבר, לבחינה מחדש של העולם שלו, מתוך חולשה. ומתוך חולשה אדם מוצא את עצמו מבולבל רגשית, ועושים לפעמים החלטות מוטעות, שאולי, אם הם התבשלו אצלו זמן רב, קשה כבר לחזור מהן. ובהחלט יכול להיות שזה התבשל אצלו זמן רב, אבל החליט סופית רק באחרונה. ובהחלט יכול להיות שהוא אוהב אותך, למרות שהחליט לעזוב, ויכול להיות שכל אותה תכתובת ביניכם נבעה במידה רבה מייסורי מצפון שהיו בו כלפיך. אני לא באמת יכול לדעת, אני רק מנחש ונותן לך תמונה סבירה.ואם תתקשי להתאושש לבד, לכי גם את ליעוץ פרטני. מגיע לך לא לשאת את כל המעמסה הזו לבדך.