קושי בקירבה פיזית בזוגיות

תאריך פנייה: 29.11.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אלמונית
בעיית אינטימיות? אם לא, אז מה?
29.11.2011 • 19:35

שלום,
יש בעיה בבן זוגי שמטרידה אותי מאד. אני פונה אליך לאחר שניסיתי לדבר איתו כמה וכמה פעמים על זה.אנחנו יחד כ- 3 חודשים. חשוב לציין שזה היה כך גם בפעם הראשונה עוד לפני קיום יחסי מין. הנשיקות והמגע מאד קרים. בן זוגי מתקשה להביע רגשות (אין לי עם זה בעיה, אני מבינה שיש כאלה שקשה להם ולכן אני לא דורשת ממנו דברים שקשה לו לתת) מה שכן, כשאנחנו נפגשים, לרוב הנשיקות הן בלחי ואם זה בפה אז זו נשיקה מאד קטנה וזריזה. החיבוקים הם לא משהו חם שיכול להימשך מעל ל- 5 שניות. בסקס, לעומת זאת, יש לו יותר רצון לנשק (אמנם לא צרפתית, אבל יש יותר עניין), הוא הרבה מנשק בסקס ומרבה לומר מילים שאינו אומר באופן רגיל. (הוא נפתח כלפיי בסקס). כשניסיתי לשאול (המון פעמים באופן שונה) למה זה ככה? אם יש משהו שדוחה אותו או שיש סיבה? הוא לא רואה שום דבר שאינו בסדר. הוא גם אומר שאני לא נורמלית שאני חושבת שמשהו בי דוחה אותו. הוא פשוט מופנם מאד! אציין שבלילה כשהוא ישן אז לפעמים הוא מסתובב ומחבק אותי ואם אני רחוקה מעט ממנו הוא מחבק יותר חזק כדי לקרב אותי (זה משהו שמראה לי שהוא מחפש את הקירבה שלי) לפעמים גם מתעורר מתוך שינה ומנשק אותי למטה נשיקה מהירה, אומר את השם שלי ומתהפך לישון לצד השני. לא ברור לי, למה הוא מנשק ככה כאילו אנחנו ידידים ולמה החיבוקים הם כאלה קרים והוא לא רואה את זה כמו שאני רואה את זה. אוסיף גם שהוא מקנא לי, פעמים רבות הוא חושב שיש לי עוד גברים אחרים. בבקשה תענה לי מה זה יכול להיות? ממה זה נובע? מה לעשות בקשר לזה? תודה!!!

ד"ר אורן חסון
מתקשה לשאת קירבה פיזית ונשיקות
01.12.2011 • 00:15

אלמונית יקרה,
יש אנשים, ויותר גברים מנשים, שמתקשים מאד לשאת קירבה, ובעיקר נשיקות. המחשבה על סקס קרוב גורמת למוטיבציה רבה יותר, ומקלה להתגבר על העכבות והתחושות הללו. לא פעם קורה במקרים כאלה שלאחר שמגיעים לשיגרה, יש ירידה נוספת ביצירת קירבה ונשיקות. אני מניח שהוא לא יודע שזה המצב, או שהוא מבין שיש בעיה כזו מקשרים קודמים שלו, ומכחיש אותה.קחי בחשבון שאפשר לטפל בזה חלקית, אבל צריך טיפול ממושך, ורצוי אצל מטפל מיני שהוא גם פסיכותרפיסט או פסיכולוג קליני. את נמצאת איתו שלושה חודשים, וכדאי שתדעי לאיזו זוגיות את נכנסת – כזו שתתסכל אותך לפעמים, ותדרוש ממך הרבה סבלנות והבנה, וממנו או משניכם ביחד – לטפל בזה. העובדה שהוא גם לא מאמין לך ומקנא באופן מוקצן רק מחריפה את הקושי שלך, כי זה עוד נושא בעייתי – שאולי נובע מהבעייה הראשונה – כלומר, מכך שהוא מבין שהוא לא מספק לך את כל מה שאת צריכה מבחינה רגשית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אלמונית
מתקשה לשאת קירבה פיזית ונשיקות
01.12.2011 • 11:00

למה אתה מתכוון כשאתה אומר קשה לו לשאת קירבה פיזית ובעיקר נשיקות?
ממה זה נובע? יכול להיות גם הגיוני שיש לו בושה ממשהו? לפעמים בזמן סקס
כשאני מלטפת אותו, הוא מסתכל לצדדים ואז מסתכל עליי במבט שקשה לתאר וכשאני
שואלת, הוא עונה שטוב לו. לי אין בעיה לשכב איתו באור או בחושך, אבל שמתי לב
שהוא מחפש תמיד לכבות את הטלוויזיה ודווקא בזמן סקס הוא ישאל למה אני לא מנשקת אותו
וכו׳. למה זה ככה?? תודה

ד"ר אורן חסון
המנעות ממגע ונשיקות
03.12.2011 • 22:02

אלמונית יקרה,
לקושי להתקרב פיזית ולהתנשק יכולות להיות סיבות שונות. אחת מהן, לדוגמא, היא רתיעה מנוזלי גוף, רוק למשל, כחלק מתופעה כוללת הנקראת OCD(הפרעת אובססייה כפייתית טורדנית).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083