חשש מגברים: מה יכול לעמוד מאחוריו

תאריך פנייה: 29.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
פחד מגברים?
29.11.2011 • 23:08

אני רווקה באמצע שנות ה-30 לחיי. בעבר היו לי מערכות יחסים ספורות של מספר חודשים כל אחת, (לפעמים יותר, אך אלו לוו לאורך זמן בפרידות וחזרות). אפשר לומר שעוד לא הייתי במערכת יחסים מבוססת, טובה ויציבה לאורך זמן רב.אני יודעת שיש לי עבר שהשפיע עליי מאד עם אבי, באופן שלילי, שמאד הוריד את בטחוני, אמוני ויכולת ההתמודדות שלי באופן כללי בחיים.ניסיתי בעבר כל מיני יעוצים אישיים של אנשי מקצוע שונים. ונראה כי המצב לא ממש השתנה.רציתי לשאול, על סמך הנתונים המעטים, מה אתה ממליץ, והאם נראה שיש לי פחד מגברים וזו הסיבה שמערכות יחסים אינן מצליחות לי?האם אני צריכה לפנות לשיחות וזה צריך להיות רק עם גבר? כדי "להוציא" לי את הרתיעה הזו?אני רוצה כבר להצליח בתחום החשוב לי הזה..תודה

ד"ר אורן חסון
להתחיל קשר, ולקיימו לאורך זמן
01.12.2011 • 00:16

דנה יקרה,
כל כך הרבה סיבות יכולות להכנס מתחת לתאור הכללי שלך, שקשה לי להעריך. בחרת להציף על פני השטח את האפשרות של "פחד מגברים", שהאמת היא שאיני יודע בדיוק למה את מתכוונת, כי גם כאן יכולות להיות תופעות שונות, החל מחשש משליטה ודומיננטיות גברים (וגברים, בהכללה לפחות, מתנהגים אחרת), דרך הקושי להתחבר עם מי שמתקשה להיות רך ולהתחבר רגשית, וכלה באפשרות של חשש מהתקשרות מינית. ואולי זה לא גברים, אולי זה החשש באופן כללי מתלות באדם אחר, שמכיוון שאת סטרייטית ומחפשת בן זוג, התוצאה היא של חשש מגברים.אני אפילו לא יכול לומר לך אם את צריכה טיפול. אני גם לא יודע מהם הטיפולים שניסית בעבר, וגם לא מה היו הבחירות שבחרת בבני זוג. אבל... מאחר שאת מרגישה שיש לך בעיה, ושאינך מבינה אותה עד הסוף, כדאי אכן שתלכי לאיש מקצוע טוב כדי שיעזור לך להבין את עצמך, ולהיות מסוגלת להיפתח לאדם אחר, שהוא גבר ובן זוג, ולקחת קשר שאת יוצרת כדי לקיים אותו לאורך זמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083