קושי בפורקן מיני: מה לעשות
שושה
בעיות בתקשורת עם בן הזוג
⌄
שלום רב,
קרוב לשנה שאני יוצאת עם בחור מקסים, האהבה פורחת ואנו מעריצים אחד את השני
יש בינינו כבוד הדדי , נותנים אחד לשני מרחב מחייה ואני מרגישה שפגשתי את זה שאהבה נפשי..
רק שיש בעיה קטנה שלדעתי מאוד גדולה ועלולה להעלות את הקשר על סירטון, קשה לו לגמור כשאנחנו מקיימים יחסים
דיברתי איתו על הנושא הרבה פעמים פתחנו ושנינו סיכמנו שזה מתסכל כי יש מצבים שאנו לא שוכבים שבועות שלמים
הוא אומר כי תמיד במהלך הסקס מרגיש שאני מאבדת עניין ואני לא נהנת ורק מחכה שיגמר הסברתי לו כי גם אני מרגישה שהוא לא מרוכז בי והוא מתאמץ לגמור.. הסברתי לו שאני נמשכת אליו ומאוד נהנית לשכב איתו אמרתי לו כי לדעתי עלינו לעבוד על זה ולנסות כמה שיותר.. ביקשתי שיכוון אותי ויגיד לי מה אוהב אמרתי כי אולי תחילה זה ירגיש לא טבעי אך במשך הזמן אלמד אותו ויהיה לנו יותר כיף הוא לא שיתף פעולה איתי ואמר כי לא מאמין כי דבר כזה יכול להישתנות, אמרתי לו שאני מאוד מאמינה שדבר כזה יכול להישתנות אם עובדים עליו וכמובן אם מאמינים כי בלי כמונה כלום לא עובד ואמרתי לו שזה כואב לי שהוא לא מאמין כי אני חושבת שאם זה לא ישתנה לא משנה כמה האהבה שלנו גדולה אנחנו לא נישרוד מאחר וסקס זה אחד הדברים העיקריים שמחזיקים ומחזקים מערכות יחסים, מאז אותה שיחה שכבנו רק פעם אחת עברו מאז שבועיים וכלום הוא מחבק ומנשק אבל לא בא איתי במגע יותר מידי ולא נותן נשיקות צרפתיות וזה מתסכל אותי כל לילה אומר כי עייף או שכואב לו הראש ואני מפחדת ליזום כי יצא שהוא פעם אחת לא זרם איתי וזה גורם לי להיסגר בפניו זה מרתיע אותי ומרחיק יותר מכל זה פוגע בי ובנשיות שלי
דוקטור הקשר הזה מאוד חשוב לי מה עליי לעשות??
איך אני גורמת לשינוי ?
ד"ר אורן חסון
להבין את המיניות שלכם
⌄
שושה יקרה,
את מדברת על קושי בפיזיולוגיה המינית שלכם, שהוא לא תחום התמחותי. אני רק יכול להבין מכך שהוא מבין שיש לו קושי בהגעה לפורקן מיני, וכנראה נבוך מכך ולא רוצה לטפל או לעסוק בזה. וכנראה זה מביא אותו לחשש מפני קירבה אינטימית אליך, כי אז הוא עלול "לאכזב" אותך. העניין הוא שהקושי הפיזיולוגי אכן קיים, אבל כנראה שאפשר לפתור את עניין היחסים ביניכם אם תבינו שדברים כאלה קורים. אתן דוגמא, שאני לא בטוח שזה המקרה שלכם, אבל אולי - יש גברים שהדרך היחידה שלהם להגיע לפורקן מיני הוא באוננות (של עצמו, ולא של עזרה שלך), ולא בדרך של חדירה. בדרך כלל הנסיון של שני בני הזוג הוא לעזור לגבר להגיע לפורקן בדרך של יחסי חדירה מתמשכים, וזה מייגע את האשה ולא עובד כל כך טוב גם אצל הגבר. כשיש הבנה שזה המצב, הוא יכול לעזור לך להגיע לפורקן, ואז אתם שניכם צריכים להרגיש טוב עם כך שהוא יעשה זאת עם עצמו, כשאת יכולה לחבק אותו ולהיות איתו, ולא בהכרח לענג אותו כדי שיצליח (שזו טעות שלפעמים גם מטפלים מיניים טועים בה).קראי בבקשה מאמר שכתבתי בנושא זה לפני כמה שנים. אולי הוא יעזור לשניכם להבין מה קורה. אם את בסדר עם זה, והוא יבין זאת, יהיה גם לו קל יותר להיות בסדר עם זה. יותר מאשר הנשיות שלך, שושה, זה כנראה החשש שלו מכך שהוא לא ממלא אחר ציפיותייך. על זה תצטרכו לדבר.