משבר בזוגיות: תקשורת, בגידה ופתרונות

תאריך פנייה: 25.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טלי
בעלי בוגד?!
25.11.2013 • 10:49

שלום
ד"ר חסון אורן,נשואים 13 שנים, 3 ילדים מקסימים, בית, עבודה,הכל שיגרתי ....לאחרונה גיליתי לאחר ניפוח חשבון הנייד של בעלי שהוא מנהל שיחות SMS עם שתי בחורות מאותו המושב שאנו גרים בו, אני כמובן מכירה אותןדיברתי איתו והוא הבטיח שיפסיק ואמר שמדובר אך ורק על קשר חברי, חודש לאחר מכן הוצאתי פירוט שוב והוא ממשיך.לא יודעת מה לעשות, העניין מפריע לי מצד אחד ומצד שני גם לא כל כך אכפת לי מכיוון שגם לי יש חבר מאוד מאוד טוב שהוא כמו חברה טובה, בעלי מכיר אותו מצוין ולא נראה שיש לו בעיה עם זה.הזוגיות שלנו על הפנים, תקשורתית, סקס, הכל, אנחנו בזוגיות על תקן הורים של הילדים שלנו וזהו.אל תשלח אותנו לייעוץ זוגי, אני ממש לא מעוניינת, מצד שני גם לא מתאים לי להתגרש בכלל,מעצבן אותי שהוא משקר לי ומסתמס איתם בשעות הלילה המאוחרות, בא לי לזרוק לו את זה שוב בפנים אבל אין לי כוחות להתמודד עם זה.אולי אמצע לי גם ידיד "יזיז" ואז הכל יהיה סבבה??אובדת עצות,בטח אתה חושב שאני בעלת בטחון עצמי ירוד , אולי אני כבר לא יודעת , אין לי ולא בא לי להתמודד עם הבעיההעניין גם שאני לא באמת יודעת מה טיב היחסים ביניהם אולי באמת רק מדובר בידידות , חברות טובה, לא יודעת מה עושים, עצה בבקשה??

ד"ר אורן חסון
לקחת אחריות, או שזה לא יקרה
26.11.2013 • 18:22

טלי יקרה,
את עובדת עצות, הזוגיות שלכם על הפנים (תקשורתית וסקס), לך יש קשר חברי קרוב עם גבר אחר ולו עם שתי נשים אחרות, הוא משקר לך, ואת לא רוצה עזרה חיצונית של איש מקצוע פרט לעזרה השטחית שתקבלי כאן, שרק תוכל לתת לך כיוון אבל כנראה שלא באמת לעזור. אז אנסה, אבל לדעתי חשוב שתלכו לייעוץ זוגי - כי המצב ביניכם מידרדר והולך. אני יודע שאמרת לי לא לומר לך את זה, אבל לא פעם אני אומר לאנשים כאן את מה שאני חושב שנכון להם, ולא את מה שהם רוצים לשמוע.למצוא יזיז כמובן שלא יפתור את הבעיה הזוגית שלכם אלא רק יפריע לה כי תתרחקו זה מזה יותר, ואת יודעת את זה. האם בן זוגך מתקומם כנגד הקשר שיש לך עם החבר המאד טוב שלך, ולכן מחפש לעצמו גם כן קשר חברי קרוב?- ואולי ממש כשם שאת חושבת למצוא יזיז, כשאת לא יודעת בכלל אם יש לו יזיזה. - יש לכם בעיה של אמון, ושל ויכוחים על עמדות כוח ושל צדק, שצריך להתמודד איתם. יש לכם בעיה של קירבה ושל חיפוש תחליפים לחסכים שלכם, וגם עם זה צריך להתמודד. אני לא קונה את מה שאמרת - שלא בא לך להתמודד עם הבעיה. אני קונה את זה חלקית. נכון שלפעמים את מתייאשת, ואז לא בא לך. אבל את רוצה לפתור את זה. את רוצה שהזוגיות ביניכם תהיה זוגיות וחברות ואינטימיות לכל דבר. שניכם צריכים לעשות הקרבות בעניין הזה, והשאלה היא איך מתחילים. האם את תהיי ראשונה שתהיה מוכנה להקריב את החבר הטוב למען הנישואים? - אני לא בטוח שאת מוכנה לעשות זאת, או שאת מאמינה שתדעי לעשות זאת כך שזה ישפיע גם על בן זוגך כדי שיתקרב אליך. לכן בדיוק אתם זקוקים לסיוע של איש מקצוע - שיעזור לכם לשים את הדברים זה מול זה, לא כעמדות כוח, ולא כדבר שמראה על כניעה או הכנעה, אלא כצורך זוגי שלכם. האם תוכלי לעשות זאת לבדך? - אם את באמת רוצה, וחושבת שיכולה ליצור תמונה רחבה ברורה יותר אצל שניהם, אז הגיע הזמן שתתחילי. כי את צריכה את זה.ובבקשה, אל תגידי לי שאת רוצה שהוא יתחיל קודם, כי את היא זו שמדברת איתי, והוא לא. וללא דירבון חיצוני, כנראה שזה לא יקרה. אז בבקשה קחי אחריות, או שללא עזרה חיצונית זה לא יקרה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083