קושי ביצירת זוגיות - מה עושים?
בן 37
בודד מאוד
⌄
שלום
לא מצליח לייצר זוגיות.לא עזרו לי אתרים משרד שידוכים וערבי פופ'אני ממש מודאג,לא יודע מה יהיה איתי.גם בעבודה מצבי לא משהו,הולך בחוסר מוטיבציה ובדיכאון.זקוק לעזרה.
ד"ר אורן חסון
טיפול בבדידות
⌄
בן 37 יקר,
האמירות שלך מאד מאד כלליות, וקשה לי להתייחס אליהן כשהן כך. אתה אומר "לא מצליח לייצר זוגיות". האם אף פעם לא היית בקשר זוגי? - ומה זה "קשר זוגי"? האם שניים-שלושה דייטים גם הם משהו שאתה לא מצליח ליצור? האם חודשיים לפחות נחשבים כ"קשר זוגי"? האם היו לך קשרים ארוכים יותר בעבר, אבל לא הגעת לשלב שבו נישואים והקמת משפחה היו על הפרק?אתה כותב גם משהו חשוב אחר - אתה בדיכאון וחסר מוטיבציה. כנראה גם תחושת הערך העצמי שלך לא בשמיים. אולי בשל העניינים החברתיים שהם דומיננטיים במחשבה שלך ומשפיעים על תפקודך בעבודה שלך, אבל אולי גם המצב הפוך - וחוסר תפקוד בעבודה, ואי הגעה למקום שאתה חושב שהוא בעל ערך, מקטין את הביטחון העצמי שלך ומשפיע על האופן שבו אתה יוצר קשרים זוגיים. יש כאן המון שאלות ועניינים שצריך להבין אותם יותר כדי לתת לך כיוון, והמסגרת הזו מצומצמת מדי. אין סיבה שאכתוב לך לעשות את כל הדברים שכבר ניסית, ואת כל אלה שיעצו לך בעבר. אתה יכול לנסות לכתוב עוד קצת, כתשובות לשאלות שלי, ואפשר לנסות ולהיות יותר ספציפיים, אבל יתכן גם שיותר נכון לך ללכת לטיפול מסודר, שבו יהיה קודם כל תהליך של הבנה, שיוביל לתהליך של הבנייה של תובנות ואולי גם של נוהגים חדשים אצלך, ולבחון ביחד את דרכך בהמשך, ומה הולך או לא הולך, מה מעכב ואיך להתמודד עם דברים שהם תלויים בך.