דיבור מתוך שינה: מה המשמעות?

תאריך פנייה: 16.04.2016 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שלי
להתגרש?
16.04.2016 • 07:28

שלום,
אני בת 30 נשואה ויש לי שני בנים בני חמש שנים ושנה, לפני הנישואין הייתה לי מערכת יחסים אחת שטחית ריקה מתוכן נפרדנו ואחרי תקופה הכרתי את בעלי אהבתי הראשונה היחידה היו לו לא מעט היכרויות ומעט מאוד מאוד יחסי מין, הוא איש בעל ערכים אחראי, לפני שלוש או ארבע שנים לא זוכרת בדיוק בעלי התחיל לדבר בלילה, בהתחלה היה דיבור לא ממש ברור עם הזמן הדיבור נהיה ממש ברור מתוך שינה עמוקה, התחיל להשוות אותי עם נשים אחרות כמה הן יפות חטובות ועד כמה אני לא בעיניו, השווה אותי עם כל מיני בחורות מהלימודים ומכל מיני נשים מעברו, אפילו קרובות משפחה ונשים מסביבי כמה הן יותר שוות ממני דיבר שהוא נגעל ממני ותיאורים מיניים אחרים קשים אמר שהוא מעדיף אותן עליי ולא רוצה להתקרב אליי, ועוד הרבה תיאורים פוגעניים בי, ממש העלבות גסות, מחשבות שגיליתי רק דרך הדיבור ולפעמים לא מעיזה להגיד לו מה אמר כי זה מבייש אותי מאוד ואני לא סיפרתי לו כל מה שהוא אמר ועדיין אומר, אני מסתובבת בעבודה או בלימודים וכתוצאה מזה אני אומרת מה יש בי לא טוב ליד כל הנשים האלו??? הסקס בינינו ממש טוב ואי נהני מכל רגע כתוצאה מהדיבורים האלה עם הזמן מרגישה אפס אם אני יוזמת, וכמעט אין לי ממש חשק כמו שהיה בהתחלה, ואז גיליתי שהוא מסתפק דרך צפייה בפורנו, ולא מעט פעמים העדיף פורנו מאשר מגע, מנצל הזדמנויות שאני לא בבית ומחכה לי שאצא לסידורים, אני אישה רגילה מאוד לא סופר יפה, אני לא שמנה יש לי מעט עודפים אחרי לידה ואני עובדת על זה, לא מטופחת מטעמים כספיים וגם אני אוהבת את עצמי טבעית ככה נבראתי, ולאחרונה שונאת את עצמי גם, הוא אומר שכל זה בולשיט והדיבור לא אמתי , היה אצל פסיכולוגית והפסיק מטעמים כספיים אבל אמרה שאין לו כלום הכול בסדר, אני פגועה ורוצה להתגרש ומאחלת לעצמי למות כל דקה, חושבת על גירושים האם זה הפתרון? אני רוצה להיות מאושרת עם משפחתי וזה מונע ממני זאתתודה מראש

ד"ר אורן חסון
דיבור מתוך שינה: טיפול זוגי
16.04.2016 • 22:10

שלי יקרה,
קל לי להבין אותך. מצד שני, אנחנו הולכים כאן על קרקע מאד לא בטוחה מבחינת ההבנה של מה שקורה. קל מאד להתפתות ולחשוב שאם הדברים נאמרים מתוך שינה, זו האמת הצרופה, זו שאנחנו נמנעים מלומר אותה בגלוי, כשאנחנו בשליטה. האם זה באמת כך? - אני בספק. מן הסתם, אלו דברים שנאמרים בחלום. האם כל החלומות שלך הם ברורים לך? (לא כולם זוכרים חלומות, ואולי את לא זוכרת) האם כל החלומות קשורים באופן בלעדי למציאות? - ברור שלא. גם אם נלך לפי דרכם של פרויד ושל אחרים ממשיכי דרכו, שטענתם היא שהחלומות מעלים עניינים מתת-המודע, אף אחד מהם אינו טוען שהדברים הם אחד לאחד. רבים מהחלומות אינם מציאותיים, ולא פעם מחפשים אחר משמעות סימבולית לאמירות של תת המודע, והפרשנות שלהם נתונה גם היא לפרשנויות שונות. כך שגם אם את שומעת את הדברים הללו מבעלך בעת שנתו, האם הוא מביע את מחשבותיו הכמוסות? ואולי חלומותיו מבטאים דווקא את הפחדים שלו שמא הוא יפסיק להימשך אליך? ואולי משהו אחר לגמרי. האם אלה הדברים היחידים שעליהם הוא מדבר בשנתו? האם דברים אחרים סותרים לפעמים את הדברים הללו? ואם מדובר בדברים אחרים שהוא מדבר עליהם, האם כולם אמיתיים וממשיים? לחלומות, יש לפעמים גם נטייה להיות "תקופתיים", כלומר, לחזור על עצמם בואריאציות לתקופה מסויימת, ואחר-כך להיעלם. האם גם זה כך?כל אלה הן שאלות מורכבות מאד. לא מזמן יצא מאמר שחוקר את הדיבור מתוך שינה של אחד, דיור מקגרגור, שנחשב לאדם שהדיבור מתוך שינה שלו הוא האינטנסיבי ביותר שנרשם אי פעם. למרות הבדלים אינדיבידואליים, בסך הכל תוכן הדיבור שלו ואופיו לא היה חריג מאד מזה של תוכן החלומות של גברים אחרים. כלומר, המסקנה היתה שהדיבור מתוך שינה די תואם חלומות. ואת יודעת עד כמה חלומות יכולים להיות בלתי מובנים.דיבור מתוך שינה נחשב כאחת מתוך כמה הפרעות שינה ידועות. במקרים רבים, דיבור מתוך שינה מיוחס וקיים אצל אנשים שיש להם הפרעת סיוטים בעת שנתם. כך שאמנם ברור שהתוכן שאת שומעת פוגע בך, ומערער את הביטחון שלך, אבל לא ברור לגמרי עד כמה הוא נכון ומבטא את רגשותיו ואמונותיו של בעלך. אני לא יודע אם את מתייחסת רק להיבט אחד של הדברים שאת שומעת ממנו, ומה הוא אומר ביתר הזמן. זה אולי משהו לעבוד עליו. אבל אין ספק שהפרעת השינה שלו פוגעת בביטחון העצמי שלך באופן משמעותי. יתכן מאד שנכון היה יותר ללכת לטיפול ביחד, כטיפול זוגי, ולאו דווקא לשלוח אותו לטיפול נפרד. אם הוא באמת לא יודע מאיפה זה בא לו בלילות, אז בוודאי שגם הוא בבלגן נפשי די רציני, ואולי מטיל ספק בהבנה שלו את עצמו (וכך או כך, עצם הידיעה שדברים עולים תוך שינה, לא מוסיפים לשקט הנפשי שלו בעת השינה, ואולי יוצרים דינמיקה שלילית נוספת).כרגע, זו בעיה של שניכם, שמפריעה לשקט הנפשי שלך, וכנראה גם לשלו. חשוב לדעת ולברר מה קורה ביניכם מעבר למה שעולה בדבריו בחלום. ברור מה הוא רוצה שתדעי, ואת מאבדת אמון בכך שזה אמיתי. יתכן בהחלט שהדבר הנכון ביותר היה להתייחס אל הדיבור שלו מתוך שינה כאל מטרד, כמו נחירות, שיש פשוט לדחוף אותו שיסתובב לצד השני וישתוק. אבל אני לא יכול להבטיח לך גם את זה, וברור לי עד כמה שזה קשה לך. זה משהו שיש לעבוד עליו, ושניכם נדרשים לעבודה זו.אם תרצו לטפל בזה ביחד, ראי גם את האפשרות של "ייעוץ/טיפול זוגי בבית".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שני
דיבור מתוך שינה: טיפול זוגי
17.04.2016 • 08:35

אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה, אני רוצה לענות על כמה שאלות להבהיר יותר את התמונה ואבין אם עזיבתי לעולם שלו יהיה טוב לשנינו,אתחיל מהסוף:1.הוא לא מוכן לטיפול זוגי הסיכולוגית שלו ביקשה לראות אותי כדי למנוע דיכאון אחרי לידה והיא אמרה שיש לי בעל מיני מאוד, ובדרך עקיפה אמרה לי תטפלי בעצמך כל אישה חייבת,ואלי אם נחפש מפלטים מחוץ לזוגיות זה יקל עלינו, אז הבנתי שיש הרבה שהוא מסתיר ממני, להבדל ממני שלא מסתירה כלום עד כדי כך שהיה מישהו מהעבודה שהתחיל לרמוז לי רמיזות וביקר במשרד שלי עד שהתלוננתי למנהלת שלי.2.כל פעם שאמרתי לו מה אמר בלילה הוא אומר שכן מכיר את השמות וכן הוא רואה בהן יותר יפות ממני אבל הפנטזיות ראה בפורנו אז יש ערבוב במחשבות שלו, אז מה אני אבין? השמות והמחשבות נכונות אבל מה שמספר עלי לא נכון? איך אני אדע מה אמיתי ומה לא? וחוץ מזה הוא אומר הלוואי שיסכימו לשכב איתו.. במודע כולנו יכולים להגיד מה שבא לנו, ויכולים לשקר גם, אני לא בטוחה איפה האמת אפילו אם יגיד שאני סקסית ומושכת.3.ביטחון עצמי במראה שלי נכחד בעבודה אני מובילה בלימודים מתנפלים עליי לשאול אותי להתייעץ איתי, בבית הוריי והוריו רואים בי המבינה וכולם סומכים עליי וזה לא משפר את הביטחון העצמי בכלל.הוא טוען שהוא לא חולם, הוא סתם מדבר, אני עייפה מאוד ואין לי כוח אני לא חלשה להיפך אני חזקה, מנסה להתנהג כרגיל אמא שלי אומרת לי אלוהים אוהב אותך ששלח לך בעל כזה מרוב שאני מספרת עליו רק דברים טובים וכמה הוא מוצלח בעבודה.אני באמת אוהבת אותו אבל לא יכולה לשקר שהכל בסדר יותר,להיפרד שיכאב לי חודש ואז אשלים עם חיי,זה ה פיתרון?

ד"ר אורן חסון
פנטזיות
17.04.2016 • 18:23

שני יקרה,
הוספת עוד קצת מידע, כי לא ידעתי שפגשת את הפסיכולוגית שלו, וכמו שאני מבין בנפרד. כפי שאמרתי, קשה לדעת מה בדיוק המחשבות שחולפות במוחו בעת שהוא ישן. הוא אומר לך שהוא סתם מדבר ולא חולם, מן הסתם כי את אומרת לו שהוא מדבר, והוא לא זוכר חלומות. הוא אומר לך במפורש מה הוא רוצה שיקרה (שתמשיכו להיות ביחד), כשהוא ער. אבל כפי שאמרתי - קשה לדעת מה עוד קורה, מבלי שתלכו לטיפול ותחפשו להבין מה קורה לכם - שזה אומר גם מה הוא מרגיש, וגם מה עובר עליך. את אוהבת אותו, הוא אומר לך שהוא רוצה שתישארו ביחד, ומגיע לשניכם טיפול, כי אסור לסמוך רק על החלומות שלו כמידע ברור על מה שהוא מרגיש באמת. ובינינו, גם אם יש לאנשים פנטזיות, זה טבעי ונורמלי, ואנשים רבים חיים עם פנטזיות, בצד ובתוך הזוגיות, והן אינן מפריעות בהכרח לזוגיות, ופעמים רבות אפילו לא מרגישים את הצורך לממש אותן. מכיוון שכרגע לשניכם מגיע קשר זוגי טוב, אתם צריכים טיפול, כדי לאפשר לעצמכם חיים זוגיים שלפי הבנתי שניכם רוצים, למרות הקשיים הנפשיים שיש לשניכם, כל אחד בדרכו, ואולי בגלל דברים שאינם משמעותיים. זה חלק מהדברים שרצוי מאד לברר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083