קושי בזוגיות: איך להתמודד עם תחושת הריכוך
נוגה
עצה קטנה
⌄
דר' חסון שלום רב,אני נשואה מזה כשנתיים ( + ילד) לבעל מקסים מקסים , רגיש , אוהב ומבין.ובכל זאת תמיד צצות בעיות קטנות שמפריעות . יש לי בעיה שלא מצליחה להגיע לפתרונה מתחילת הנישואים.הוא לא יודע לעזור! אני לא יודעת אם הגדרתי זאת נכון מכיוון שהוא לכשעצמו יעשה מטלות בבית כאשר הן נוחות לו והוא קובע אותן ועושה אותןלבדמההתחלה ועד הסוף!אך אני לא יכולה לבקש ממנו סיוע קל בבישול , בניקיון , בטיפול בילד בזמן שגם אני מבצעת אותן ובסך הכל זקוקה ליד נוספת. ברוב הפעמים הוא מרגיש מנוצל ולא מסוגל לשמוע הוראות ממני ואז יש בי תסכול נוראי ואנחנו יכולים להגיע למריבות קשות בגלל דבר טיפשי שכזה . לי זה נראה כמשהו מאוד מוזר כי חונכתי לתת יד בכל מה שאפשר גם אם זה מטלות מעצבנות ולא הכי נוחות וחוצמזה שאני מאוד נהנית לעבוד ביחד במיוחד אם מכווננים לאותה מטרה. עד עכשיו הבלגתי ולאחרונה העניין מאוד מאוד מציק לי מכיוון שנכנס ילד לתמונה וזה מצריך ממני כוחות גדולים יותר . אני מרגישה שהרבה מטלות נופלות לאחריותי ולפעמים תחושה שאני נלחמת בחיים לבד ואין לי מישהו שעוזר לי . החשש שלי כשבעזרת ה' יהיו לנו עוד ילדים ואזדקק לעזרה אקסטרה - הוא לא יהיה שם.איך משנים זאת ? איך גורמים לו לעזור לי כשאני צריכה אותו באמת ולא כשנוח לו ??? אני לא מבינה ממה זה נובע. ד"א אני מאוד אוהבת אותו ומשתדלת לבקש ממנו דברים בצורה עדינה ויפה וזה לא ממש מועיל למצב ( במידה ותאמר לי שאולי אינני אומרת את הדברים נכון... ) .אשמח לקבל עצתך בעניין . תודה רבה רבה . נוגה
ד"ר אורן חסון
עצה קטנה, אבל אפשרות לא קלה
⌄
נוגה יקרה,
נראה לי שהקושי העיקרי שלו הוא בלהיות ראש קטן. את רוצה עוד שתי ידיים, ולא עוד ראש. הוא מרגיש מאד שלא בנוח, כאשר הוא הופך להיות רובוט לידך, עושה בדיוק מה שאת אומרת לו, ונח לכמה שניות או דקות, בין לבין, ורק ממתין לפקודה הבאה.אני לא בטוח שזה בדיוק המצב, אבל ממכתבך נראה לי שזו יכולה להיות אחת הבעיות. אם תביני את הקושי הנפשי שלו בסוג כזה של מטלות, אולי יהיה לך הרבה יותר קל להסתדר איתו, על-ידי זה שתתני לו משימות עצמאיות, ותוותרי לו בסוג של מטלות שהוא מתקשה לבצע. ותוותרי גם על החלום של "לעשות הכל ביחד". לא כולם בנויים לעשות הכל ביחד, ולפעמים, בזוגיות טובה, צריך לדעת לנצל את הכישורים של הצד השני, ולדעת לקבל את המגבלות.ברור לי שאני מציע לך אפשרות לא קלה, אבל אולי, אם במקום לנסות לשנות את האופי שלו תעבדי על שינוי הגישה שלך (ובכלל מבלי להתייחס לשאלה מה צודק, כי פעמים רבות היא לא רלוונטית), תהיה לך זוגיות הרבה יותר קלה ונוחה.