חרדות: איך לצאת ממבוי רגשי
אירה
בעיה
⌄
שלום.
יש לי בעיה כבר כמה שנים ואני לא יודעת ממה זה נובע אך זה מאוד מפריע לי .לא יודעת למה אבל התגבשה אצלי דעה שלילית לגבי הגברים .תמיד ניראה לי שהם לא יודעים לאהוב ושאין להם רגשות אמיתיים.כשנותנים לי מחמאות ניראה לי שזה סתם ושהם לא חושבים כך באמת.אני חושבת שאולי יש לי פשוט הערכה עצמית נמוכה , אז איך אפשר לשנות את זה?אני מפחדת להיכנס לקשרים כיוון שאני מפחדת להיפגע . לפעמים אני פשוט רוצה לברוח מהכל , לא להיות עם אף אחד , לא לאהוב ולא להיות נאהבת.אני כבר מיואשת. לא יודעת מה לעשות.אני חייבת לציין שאף פעם לא ניפגעתי משום קשר, אפשר לומר ההפך...
ד"ר אורן חסון
היזון עצמי בחרדות
⌄
אירה יקרה,
לא כתבת בת כמה את, אבל עושה רושם שנכנסת למבוי רגשי סתום, שאת צריכה ללמוד לצאת ממנו. הסיכון הוא שדרך החשיבה הזו עלולה מזין את עצמה בחרדות, ועלולה להתחזק עוד ועוד אך ורק מכוח המחשבה שלך. אם תביני את זה, ותעשי לעצמך החלטה לצאת מזה דרך חשיבה חיובית מתוכננת ומבוקרת, זה יהיה נפלא. אם תתקשי בזה, כדאי שתגיעי לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך לצאת מזה.
אירה
היזון עצמי בחרדות
⌄
אני בת 19 , ואיני יודעת איך לצאת מזה.אני לא יכולה לשנות את הדעה שלי, למרות שאני יודעת שהיא לא נכונה , והיו הרבה הוכחות לכך שאני טועה. אך בכל זאת אני לא צליחה להאמין שגם לגברים יש רגשות וזה מפריע לי להיפתח יותר ,אני מפחדת להיקשר אל אנשים .
ד"ר אורן חסון
לקרוא שוב
⌄
אירה יקרה,
אנא קראי שוב את תשובתי הקודמת.