ספקות לקראת נישואין: מה עושים?
מחפש תשובה
חתונה
⌄
שלום רב
!אני בחור בן 26 ממרכז הארץ אשר נמצא בזמן האחרון במתחים נפשיים רבים היות ואני לא בטוח כי בת זוגי בשנתיים האחרונות היא האחת שאני מעוניין להינשא לה. אני אוהב אותה אבל יש לי ספקות האם היא הכי מתאימה בשבילי. בתוכי ישנה תחושה חזקה כי אני רוצה לצאת עם בחורות אחרות ולנסות עוד לפני שאני מחליט סופית. העניין הוא שהיא רוצה תשובות ואני פוחד לאבד אותה. רציתי לשאול האם זה טבעי שיש ספקות לפני שמתחתנים? או ליתר דיוק האם חתונה אמורה להתבצע אך ורק כשהגבר בטוח במאה אחוז כי זו האישה בשבילו? שאלה נוספת אשר ברצוני לשאול אילו ספקות ראויות שיהיו, זאת אומרת אם אני פוחד שהיא לא חרוצה ואין לה כסף, או שהיא נוטה למצבי רוח, מה מוגדר כסתם שטויות ומה כשיקולים ראויים?אודה לעזרתך
ד"ר אורן חסון
כאשר אתה לא הכי רוצה והיא לא מושלמת
⌄
מחפש יקר,
בודאי שטבעי שיש ספקות. לו היו כולם מתחתנים רק לאחר שהיו שלמים עם רעיון החתונה לגמרי, היו מתקיימות מעט מאד חתונות. וכל עובדה או תחושה שגורמים לך להטיל ספק הם, מן הסתם, שיקול ראוי. אלא שיש מי שיודע לשים דברים כאלה בצד, שיודע מה הוא רוצה, שיודע מה סדר החשיבות של כל אחד הגורמים האלה, ויודע שלא להיות מוטרד ממשהו שאינו חשוב, או ממשהו שאין ביכולתו לשנות לאחר שקיבל החלטה, ויש מי שמוטרד מכל דבר קטן, ומתקשה להחליט. ומן הסתם, ככל שבן או בת הזוג פחות מושלמים, כך הסוג השני נוטה יותר להיסוסים.מה שאתה אומר לי הוא שבשל בשל העובדה שאתה רוצה להתנסות עוד, ובשל העובדה שהיא לא מושלמת (ואולי בשל הרצון שלך להתנסות עוד אתה נוטה להבליט את הפגמים שבה), אתה אולי עוד לא בשל לנישואים בכלל, ואולי איתה בפרט. אין ספק שאם תחליט להפרד, תרגיש הקלה, בגלל שהלחץ יירד. אבל אחר-כך אולי תרגיש גם כאב בגלל הצער שגרמת לה, ואולי גם צער גדול על ההחמצה. מי אמר שיש רק החלטות קלות? קל להחליט כאשר אתה רוצה להתמסר, וכאשר היא מושלמת. קשה יותר כאשר זה לא המצב. אתה צריך להחליט, ואם אתה מרגיש לחוץ מאד, ואולי אתה גם צריך סיוע מקצועי.