קושי באסרטיביות בעבודה

תאריך פנייה: 10.09.2005 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
עדנה
חברות בעבודה
10.09.2005 • 14:55

אני בת 47 עובדת 25 שנה ונחשבת לעובדת מעולה ואף קיבלתי תעודת עובד מצטייןכמו כן הממונים עליי מפרגנים לי על תפקודי המצוין בעבודה בחלק מהישיבות עם העובדיםבעייתי שחלק מהבנות נוקטות נגדי בהעלבה ובהשפלה ללא שום סיבה הגיוניתמאז אני נוהגת בטקטיקה שקטה אני מגיעה לעבודה ולא מנהלת שום קשר עם אף אחת למעט שתי חברות טובותאני מאד חוששת מכולן מאחר שהן מסוגלות לנבל את הפה מולי וזה לא הסגנון שלי אני רואה איך הן מתנהגות אחת כלפי השניה בחוסר הגינות לדוגמא הן אוכלות יחד וברגע שמתפזרות לחדרים מרכלות אחת על השניה ובעיני זה לא מוצא חןבשבוע האחרון התנפלה עליי אחת הבנות ללא שום סיבה מוצדקת בטענה שאני לא ביצעתי משימה כל שהוא אינו נכוןניסיתי להבהיר לה שהיא טועה אך היא בשלה עם מילות השפלה והקנטה של מי את מי בכלל ואפשר לחשוב מה את עושה בכלל דבר זה גרם לי לבכישאלתי מה עליי לעשות מול עובדת זו לאחר התנהגות כזווגם מה לגבי שאר העובדות מצב זה אינו נעים עבורי ומאד רוצה לשנות את המצבאשמח לקבל יעוץ ממך גם ישירות לאימייל שליבתודה מראש

ד"ר אורן חסון
מאבק בעבודה
11.09.2005 • 21:50

עדנה יקרה,
יש לך כנראה קושי באסרטיביות מול הבנות. הן למדו שאת חוששת מהן, וכשחלק מהן לא ממש נשמות טובות, הן מנצלות את זה לצרכים החברתיים שלהן, או אולי להאשים אותך בכשלונות שלהן. לא פשוט בכלל לעמוד מול חבורה עויינת, וגם אין פתרון קל. לדעת לעמוד מולן דורש מיומנות חברתית וחוצפה שכרגע אין לך. עמידה חלקית מולן עלולה דווקא להזיק. כלומר, זהו מצב שבו או שאת חזקה ללכת עד הסוף כדי לזכות בהערכה שלהן, ואולי גם לגרום להן לפחד ממך, או שאת נמנעת מעימות ומקטינה את נקודות החיכוך. דרך ביניים, כלומר עימות כשאת לא חזקה מספיק, עלולה לגרום לך לנזק חמור יותר.קשה לי לומר לך דברים אחרים, מעבר לכך. אני לא יודע עד כמה את יכולה לגשת לממונים עליך, לא ברור לי המעמד והמבנה ההיררכי של מקום העבודה שלך ולכן גם קשה לי להעריך מה מידת הנזק שתיגרם לך כתוצאה מהגשת תלונה כלפיהן. לכן יצאתי רק מהנחה שזו את מולן, ומכאן ההסבר למעלה, שאומר שבעצם הדרך היעילה ביותר שלך, בנתון האופי שלך, הוא להיות מה שאת, וללמוד להבליג. וכדאי, בהדרגה, לרכוש עוד חברות. חברות נוספות טובות הן עמדת כוח. לדעת לרכוש חברים לחיזוק המעמד, זה חלק מהמיומנות החברתית שאת צריכה ללמוד לרכוש, ואולי החלק הקל יחסית עבורך.דרכים אחרות, שאני לא מאמין שתוכלי לנקוט בהן, כי הן דורשות גם אמצעים כלכליים לא מעטים, הן לקבל הנחיה כדי ללמוד להיות אסרטיבית יותר (למשל, דרךcoaching), או ליעוץ פסיכולוגי כדי להתחזק ולבטוח בעצמך יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדנה
מאבק בעבודה
12.09.2005 • 18:46

אני רוצה לציין שאתה חכם באופן רציני תשובה קיבלתיאיך עליי להיות אסרטיבית מול בנות ללא דיסטנס וחינוךמה הצעדים בוני אימון שאני אמורה לעשות כדי לשפר את האוירה העויינתיש לציין שאני אישה שלא סולחת ברגע שפוגעים בי מבחינתי זה נגמר ואין דרך חזרה ושום התנצלות לא תעזוראנשים מטבעם לא אוהבים שמפרגנים לעובד והן אומרות לי למה רק לך הבוס מפרגן אפשר לחשוב מה את עושהמה אני אמורה לענות במצב כזהאין את הכוחות להילחם מולן מודה שאני לא חזקה וממש חבל שצריך כוחניות בכל מקוםאשמח אם יהיה אפשרי לשוחח עימך בטלפון במידה ואפשרי תצייןתודה לך איש חכם באופן מדהיםםםםםםםםםםםם

ד"ר אורן חסון
האף היפה
13.09.2005 • 00:53

עדנה יקרה,
הארת עוד נקודה שיכולה ליצור קשיים בקשרים חברתיים - חוסר הנכונות שלך לפשרות וחוסר הנכונות לסלוח. אם זה נכון, אז אולי את יותר אסרטיבית ממה שחשבתי. כי כדי לא לסלוח צריך להיות חזק, וצריך להיות מוכן להכאיב. אבל יש למטבע הזה שני צדדים. הצד השני הוא שאולי את בכלל משתמשת בחוסר הפשרנות שלך כתרוץ לחמוק מעימותים עם מי שלא מסכים איתך או שפגע בך, ופשוט לברוח תוך כדי העמדת פנים שאת חזקה.תראי, אם באה אלייך עובדת ושואלת "למה רק לך הבוס מפרגן, אפשר לחשוב מה את עושה?" את יכולה לענות באופנים שונים, כמו למשל:- כנראה שאני עושה יותר טוב.- זה בגלל האף היפה שלי.- זה בגלל תה הצמחים שהוא שותה אצלי כל סופשבוע.- אני דווקא שואלת את עצמי למה הוא לא מפרגן לך, ועוד לא מצאתי תשובה. אולי לך יש תשובה בשבילי?נתתי לך כמה דוגמאות, כל אחת בעלת משמעות אחרת ותתקבל אחרת. האחרונה גם תוקפנית יותר. אני יודע שהן לא באות לבד בדיוק כאשר צריכים אותן בזמן אמת, אבל אם תנסי לדמיין לעצמך מצבים שאולי יהיו, או לשחזר לעצמך מצבים שכבר היו, ולחפש לעצמך בדמיון תשובות אפשריות, ולחזור עליהן לעצמך כמה פעמים, אולי יהיה לך קל יותר בפעם הבאה למצוא מענה מתאים.לגבי קשר איתי: בתחתית ההודעה יש קישור לאתר שלי. שם תוכלי להקיש על הקישור "צור קשר", ולמצוא את מספר הטלפון שלי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדנה
האף היפה
13.09.2005 • 19:04

אלפי תודות לתשובתך המהירה המפורטת אין מילים בפי להעריך את הסובלנות שלך לכל אחד ואחד כאןהרי כבר אמרתי שאתה חכם ומדהים וזו אינה קלישאהלאופן הבעיה אני בהחלט אאמץ בשתי ידיים את גישתך .בהחלט לימדת אותי איך להתייחס ואיך לענות אני פשוט נפעמת מההתנהלות שלךישר כח