העדפות גיל בהומוסקסואליות
מיטל
הקשר בין העדפה חד מינית ואבולוציה
⌄
ד"ר אורן חסון, שלום רב!אני סטודנטית שלך מן החוג לתקשורת באונברסיטה העבריתהעתידה להגיש עבודת סמינר המתמקדת בקשר בין העדפה חד מינית לביןהמניעים האבולוציונים (לטענתי ההעדפה החד מינית מונעת ממניעים אבולוציונים).בשיחה שערכתי עמך סיפרת לי שנערך מחקר בנושא העדפה חד מינית ונמצאכי גברים הומוסקסואלים נטו להעדיף גברים צעירים מהם.אשמח אם תוכל להפנות אותי למאמר בנושא.תודה מראש,מיטל
ד"ר אורן חסון
העדפות גיל של הומוסקסואליים?
⌄
מיטל יקרה,
אני לא זוכר, למען האמת, מאמר העוסק בהעדפות גיל של גברים הומוסקסואליים, כך שכנראה לא דברתי איתך על זה. בשעור דברנו, כמובן, על העדפות גיל של גברים ושל נשים בקשרים הטרוסקסואליים. העדפה לגיל צעיר בקשרים הומוסקסואליים היא קצת בעייתית, משום שזה אומר שבהכרח יש בכל זוג הומוסקסואלי אחד שמוותר על ההעדפות שלו (או שניים שהם באותו גיל).אני זוכר פרסום של איזו קבוצה איטלקית מלפני כשמונה חודשים או יותר, שבדקה והגיע למסקנה שהתכונה התורשתית שיוצרת הומוסקסואליות בגברים, גורמת לנשים שנושאות אותה להביא יותר ילדים, וזו נקודה אבולוציונית מעניינת – גן שגורם למספר תגובות שונות(זה נקרא גן עם אפקט "פְּלִיוטרוֹפִּי" – כלומר, רב השפעתי). ובכל מקרה, אשמח לקרוא את עבודת הסמינר שלך לכשתסיימי אותה. אודה לך, אגב, אם תצרי איתי קשר דרך הדואר האלקטרוני שלי במקום דרך הפורום.