קושי באינטימיות מינית: מה עושים?

תאריך פנייה: 13.06.2022 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
לינה
הבן זוג מתחמק מלשכב איתי
13.06.2022 • 18:12

שלום רב .
. אני בת 28 גרושה ללא ילדים , הכרתי לפני כ 9 חודשים גבר בן 35 ואנחנו בזוגיות ובקרוב עוברים לגור ביחד
בחצי שנה האחרונה הוא עבר משבר בעבודה והפסקנו לשכב , היינו שוכבים פעם בחודש או פעם בחודשיים .. שהעלתי את זה בפניו לשאול האם יש איזשהי בעיה איתי הוא טען שהוא מאוד לחוץ נפשית ושאין לו חשק , השיחה באה ממני
לאחר שהכל הסתדר לו והוא חזר לעצמו כל העניין סביב הסקס נמשך וכל פעם הוא היה ממציא לי תירוצים ולא שוכב איתי , גם שיזמתי הוא היה מזיז לי את היד , שהכרנו היינו שוכבים כמו זוג נורמטיבי , אולי לא הרבה אבל כן היה בינינו סקס לפחות פעם בשבוע .. אני מאוד רוצה לשאול אותו האם קיימת בעיה ולנסות לפתור איתו ביחד ולהגיע יחד לפתרון , אני חושבת שגם אם הוא לא מעניין בסקס פעם בשבוע אלא פעם בחודש הוא היה צריך להגיד זאת לפני שהוא נכנס לזוגיות עם בחורה צעירה , רציתי לשאול איך ניתן לדבר על דבר כזה רגיש , אני מציינת שמדובר בבן אדם מאוד סגור ושלכל שאלה שלי יש לו תשובה בכוונה להגן על עצמו . תודה

ד"ר אורן חסון
להבין את מרחב הציפיות שלך
15.06.2022 • 15:22

לינה יקרה,
את מתארת גבר שמתקשה עם אינטימיות מינית. האם זה בגלל הנטיות המיניות שלו? האם זה משום שהצורך המיני שלו נמוך (כן, יש דברים כאלה גם לגברים)? – כי גם כאשר זה כך, הנטייה בהתחלה היא תמיד ליותר סקס ממה שיהיה בהמשך. כי זה משהו חדש, כי רוצים למצוא חן, או סיבות דומות אחרות. אחר-כך, דברים אחרים הופכים להיות דומיננטיים יותר, בין אם כי יש לו רתיעה ממיניות, ובין אם כי הוא בדיכאון, או בחרדות חברתיות או קיומיות אחרות, ובין אם כי הוא חסר ביטחון. את צריכה לקחת בחשבון שכרגעהוא לא רוצה יותר ממה שאת רואה.הוא בן אדם סגור, ולכן הוא יתקשה לשתף אותך באשר לעולם המיני או הרגשי שלו בנושאים האלה. לכן הוא מתגונן. אם לא תלכו ביחד לטיפול מיני, גם לא תדעי מה האפשרות שזה ישתנה, אם בכלל. לכן, זה מה שאני מציע. מרבית המטפלים המיניים הם גם מטפלים זוגיים, וזה מה שאת רוצה. כי את רוצה להבין מהיכן זה מגיע, האם יש אפשרות לשנות ואיך, ו/או לדעת שאם לא – אז לפחות לדעת מה אמורות להיות הציפיות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לינה
להבין את מרחב הציפיות שלך
15.06.2022 • 18:17

תודה רבה על התשובה , אני לא חושבת שטיפול יעזור בשלב הזה כי אנחנו עוד לא שנה ביחד זה יראה מוזר גם לי וגם לו

ד"ר אורן חסון
המצב שבו את נמצאת
18.06.2022 • 12:07

לינה יקרה,
אם כך, אני מציע לך לקרוא את המאמר שלי – "טיפול זוגי לזוגות צעירים? – פתרון דילמת המיטה החולה".אני חושב שהמאמר יעזור לך לחשוב על המצב שבו את נמצאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083