קושי באימהות וזוגיות
פלונית
משבר בזוגיות
⌄
אני ובעלי נשואים מזה 5 שנים. מאז אנחנו לא מצליחים להסתדר. כל הזמן רבים. אני מניחה שכל הזוגות רבים אך המריבות שלנו מאופיינות האלימות מילולית קשה (מצידו). הוא בחור עצבני מאוד ועקב התבטאויות חריפות, אני הפסקתי לאהוב אותו. אני מרגישה שאני חיה עם זר בבית. בשל הרגשה זו, אני לא מצליחה לקיים יחסי מין מהנים כי עבורי סקס ואהבה הולכים ביחיד. קושי נוסף שיש לי עם עצמי הוא הילדים. יש לי שני בנים מקסימים בני שנתיים ו-4. אני לא מצליחה לעבוד על עצמי ולקבל את האימהות כדבר מספק עם תחושת אושר. אני עושה הכל כי אני חייבת.. אני לא רואה את האושר שבדבר.אני במצוקה. חשה כי הקירות סוגרים עליי, שאני צריכה לברוח, שיש סיכוי שאולי מחכה לי משהו אחר- מתאים יותר. מה עליי לעשות?
ד"ר אורן חסון
קירות וכבלים
⌄
פלונית יקרה,
ברור שהקושי הראשון שלך הוא עם עצמך. סביר שהקושי שלך מכניס את בעלך ללחץ, ומעצים את תגובותיו עוד יותר. סביר מאד גם שתגובותיו החריפות מעצימות את תחושת הבדידות שלך, ומקשות עליך עוד יותר לקבל לא רק את הזוגיות, אלא גם את האמהות. העלמות האושר, המילכוד ותחושת הכשלון הם תוצאה של כל אלה. הורות, ובעיקר אימהות היא תערובת מופלאה של תחושות אושר וחוסר ברירה, במינונים שונים. היא מתחילה, ובעיקר בנשים, בכבלים עבותים אל התינוק או התינוקת, כבלים שעשויים ממשי ומפלדה גם יחד. לכן תחושת הכלא וחוסר האונים היא תופעה נפוצה בנשים לאחר לידה, לפחות עד לסיום "חופשת הלידה", והאפשרות ליציאה יומית לכמה שעות מהבית. הילדים שלך הם חלק מהקירות הסוגרים עלייך, פלונית, ולכן קשה לך להתפנות לאימהות בריאה.בלי שום קשר לבן זוגך, את צריכה לאפשר לעצמך אויר חופשי יותר. חלק מזה הוא זמן לעצמך, ואפילו חלונות קטנים של זמן, כמו לשוטט או לשבת לשעה במקום שבו תרגישי חופשיה, או לעסוק במשהו שבאמת מעניין אותך, או לעשות פעילות גופנית (שאם את לא עושה, תהיה לך קשה בהתחלה, ומתגמלת מאד בהמשך). במקביל, ובעיקר עם הפתרונות הללו לא מתאימים לך או לא מהירים מספיק לטעמך – לכי לטיפול נפשי. לדבר על זה, לדבר על האימהות, לדבר על האפשרויות ועל הצרכים, ולהתחיל לחפש דרכים להרגיש קודם כל שלמה יותר עם עצמך.ולגבי האיש שאיתו את חיה, אני לא במצב שאני יכול לומר לך כרגע מה את אמורה לעשות. יכול להיות שכאשר תחזרי להיות שלמה יותר עם עצמך, יהיה לך גם קל יותר איתו, ולו קל יותר איתך. יכול להיות. אני מציע שתתחילי בטיפול אישי שבמהלכו תוכלי גם לשקול מחדש את הנישואים שלך, את צעדייך בתוכם, או לחילופין את בחירת המשעול הנכון ליציאה מהבית. מומלץ גם מטפל או מטפלת שעוסקים גם ביעוץ זוגי, ולכן שיוכלו להנחות אותך גם בניהול התקשורת הזוגית שלך. תתפלאי, אבל את יכולה ליצור הרבה מאד התאמות קטנות שישפיעו באופן משמעותי על התנהגותו. כך שאם תחליטי לצאת, תדעי שאת שלמה לא רק עם עצמך, אלא גם עם דרכך החדשה.