חרדות, אמון ובגידה: עזרה לזוגיות
מיקה
בגידה עם נערת ליווי
⌄
התחתנתי לפני כחצי שנה, בגלל אופי העבודה שלי אנני נמצאת בארץ באופן קבוע .השבוע גיליתי דרך שכנה שבזמן שהייתי בחול בעלי הזמין נערת ליווי.עולמי חרב עלי, אינני יודעת אם הוא עושה זאת בדרך קבע או שהיתה זו הפעם הראשונה .אינני יודעת למה הוא עשה את זה ,לטענתו הוא לא יודע מה עבר לו בראש .האם אפשר בכלל לשקם את מערכת היחסים? יהיה לי נורא קשה לנסוע לחול בידיעה שהוא שוב יכול לעשות את זה.אני מרגישה שאני לא מכירה את האדם שהתחתנתי איתו .
ד"ר אורן חסון
חרדות, פתיחות ובניית אמון מחדש
⌄
מיקה יקרה,
רב הנסתר על הגלוי, לפי מה שכתבת. אני מבין שבעלך הודה, לפחות שעשה זאת באופן חד פעמי. ברור גם שאת לא מאמינה לו, ולכן גם מבחינתך רב הנסתר על הגלוי, כי יכול להיות שיש עולם שלם של שרצים שמסתתר אי שם בארון, בבויידם, במרתף או מתחת לשטיח שלכם. אלו החרדות שלך. אותו עולם שאינך יודעת אם קיים או לא, הוא שגורם לך לחשוב שאת לא מכירה אותו.בסך הכל, את הרי כן מכירה אותו. אלא שהחרדות שלך, שהעצימו פן אחד שלו שלא הכרת, הפכו את אותו פן לגדול ועצום, אולי הרבה יותר ממה שנכון, וכשהוא גדול ועצום, כל מה שאת מכירה מתגמד בהשוואה. אבל הוא מתגמד בגלל החרדות שלך, לא בגלל מי שהוא באמת.מכאן שהעבודה מכאן והלאה, מיקה, צריכה להיות של שניכם. שלו – להבהיר את החסכים והחוסרים והצרכים שלו, שלך – לקבל את המורכבות הרב מימדית שלו, ושל שניכם – למצוא פתרונות לכך שיהיו מקובלים על שניכם, כלומר, אחרים לגמרי כמובן מזה שהוא מצא. זה דורש הרבה פתיחות מצידך, ויכולת שלו לדבר על זה איתך גם כאשר כואב או מפחיד אותך, ואת זה הוא יוכל לעשות רק אם תתני לו את ההבנה שהוא לא צריך "להגן עליך". אם תדעי להתמודד עם זה, יהיה לו קל יותר להיות אמין וגלוי, ושניכם תרגישו בטוחים יותר.