בלבול בזוגיות: מה לעשות?
אלמונית
מבולבלת מאוד
⌄
יש לי את המצב הכי לא ברור שישואני כבר מתוסכלת לא יודעת מה לעשות .... אז ככה...אני וחבר שלי נפרדנו כי לטענתו הוא מבולבל .... לא דיבר איתי מספר ימים והתקשר לפי מה שהבנתי ממנו הוא כעס כי האקס שלי התקשר בלילה ולא עניתי לו והוא היה בטוח שאנחנו לא מדברים ... הסברתי לו שאין כלום בנינו ... לאחר מכן המערכת יחסים בנינו לא מוגדרת .... אנחנו נפגשים כל ערב מדברים נהנים מאוד ביחד אבל כל היום כל אחד בעיסוקים שלו לא מתקשרים אחד לשני ומדברים .. אני יודעת שבערב הוא יתקשר ואנחנו ניפגש ואני ישאר לישון אצלו -- אנחנו ממש זוג שאנחנו ביחד --- אבל הקשר לא מוגדר ...אני רוצה שהכל יחזור לאיך שהיה .. אבל בגלל המצב הזה אני מפקפקת באהבה שלו ... אולי הוא לא מרגיש כמוני .. מצד שני למה הוא לצידי ... אני מתחמקת מלדבר איתו כי רציתי לתת לו את הזמן שלו לחזור לעצמו אבל אני רואה שזה לא קורה והמצב הלא ברור הזה ממשיך .. אני רוצה להתקשר אליו באמצע יום לא מסוגלת רוצה להגיד לו שאני אוהבת לא מסוגלת בגלל כל המצב .... אני חייבת עצה דחוףףףאני באמת מתוסכלת כי אני אוהבת ולא יודעת מה המצד השני מרגיש הוא מבלבל אותי מאודועוד דוגמה הוא יכול להתקשר בערב מאמי התגעגתי אני עוד מעט חוזר הביתה ולא להתקשר ואני כמובן לא התקשר אליו זה נדיר שזה קורה אבל קןרה אז פעם אחת אני חזרתי אליו הוא לא ענה יום למחרת אמר שהוא היה עייף ונרדם אבל לי זה גורם לחשוב שהיה עם מישהי ושהוא כבר לא אוהב אותי .. למרות שהוא בחור שאם רוצה להיות עם נשים אחרות הוא יהיה הוא לא יסתיר והוא יודע שאני לא יסכים לזה גם אם אנחנו במערכת יחסים כזאת לא ברורה כי הוא עדין מחוייב לי.. אני לא מאמינה שתוך יום האהבה שלו תחלוף הוא באמת היה אוהב מאוד .... הוא היה מחזר יותר ממני ראה את הקשר בצורה מאוד מאוד רצינית
ד"ר אורן חסון
אי בהירות ביחסים
⌄
אלמונית יקרה,
את מבולבלת כי אתם נמצאים במצב ביניים, ולכן המסרים שאתם מעבירים זה לזו סותרים. כשהוא לא לגמרי בטוח בך, הוא לא מתמסר לגמרי, ואולי לכן קשה לו לומר שהוא אוהב אותך, בדיוק כפי שלך קשה, וכשהוא לא בטוח בך, הוא לפעמים בן זוגך ולפעמים לא. כשהוא בן זוגך, את יודעת שהוא לא יהיה עם מישהי אחרת, וכשהוא פעם כך ופעם כך, פתאום את לא בטוחה, ואפילו לא בטוחה שיגיד לך (ואת אומרת גם שיגיד וגם שלא יגיד באותו משפט – כי המצב אינו ברור). ובמצב של חוסר ודאות, חשוב או לדעת יותר (לבדוק) או לסכן יותר (לומר במפורש שאת רוצה שתהיו ביחד) או להניח לזמן לעשות את שלו. את צריכה לדעת יותר טוב ממני את הגבולות. נדמה לי שבשלב זה אולי כדאי להיות סבלנית, ולא להלחיץ (ואז גם תדעי יותר, עם הזמן). אלא אם תרגישי מספיק חזק שאתם הולכים ומתרחקים עוד זה מזו, ולסכן יותר לפני שיהיה מאוחר מדי.