ביקורת בזוגיות: איך להגיש תלונות בצורה יעילה
רגישה
שזה מגיע אליי..אני לא יודעת להתמודד
⌄
שלום רב,
:)אני בחורה בת 29 יוצאת עם מישהו כבן 31 כבר שנה .בחודשים האחרונים לדוגמה כשיש משהו שמפריע לי ואני אומרת לו כמו משהו לדוגמה שהוא אמר בפרהסיה ולו הדבר הכי פשוט אך שהפריע לי הוא ישר אומר "את כל הזמן מחפשת לריב איתי.....אסור לי לזוז לידך ואני צריך לשקול כמה פעמים מה לומר"אני מרגישה שהוא לא עמוק רגשית ולא מחובר בלראות את האחר ולנסות להבין מהיכן זה בא לו , או פשוט לומר אוקיי אם זה הפריע לך מכבד מתנצלמה שאני שומעת זה: " אסור לי לדבר?....אסור לי לזוז, איזה רגישה את וכו'....."זה פשוט גורם לי לרצות ללכת ממנו ,זה לא ריב מבחינתי אלא מרגישה שזה מגביר לי תחוסרים הרגשיים שאני מצפה לקבל מחבר שלי .אשמח להארה
ד"ר אורן חסון
ביקורת לאט, ביקורת מהר
⌄
רגישה יקרה,
מה שאני מבין, מתוך מה שאת כותבת, הוא שהוא מרגיש שאת מתלוננת, ולא מרוצה. זה מפריע לו. יתכן שמה שאת אומרת הוא שאת באמת לא מרוצה. האם מהסך הכל שלו, או מכמה דברים בודדים שבו? האם הוא קולט שמדובר רק בכמה דברים בודדים, או שהוא מרגיש שזו ביקורת כוללת? האם הוא מרגיש את מנסה להשתלט עליו?כל אלו הן שאלות רלוונטיות, מכיוון שהן אלו שגורמות לו להגיב באופן כזה או אחר. יתכן שאת יכולה לומר את מה שאת רוצה לומר עם הרבה יותר טקט, ובצד הביטחון שאת אוהבת אותו, ולכן זה דבר מינורי שהוא צורך שלך. יתכן שהוא אדם שמתגונן כאשר נחשף בפני ביקורת, ואולי אפילו תוקף, ולכן צריך לומר דברים אחרת, כדי שיקשיב. ובעיקר לא להזדקק לכך שהוא "יודה" בכך שעשה טעות. לפעמים לשמוע שמשהו פגע בך, גם אם התגובה הראשונית שלו היא התנגדות ואי הסכמה, יכול להספיק בטווח הארוך כדי לשנות. אם זה כך, את היא זו שצריכה ללמוד להיות סבלנית, ולא להיות זקוקה ל"סיכומים" שירגיעו אותך, אלא לסמוך על כך שהוא שמע. כי פעמים רבות זה לבד יכול להשפיע. לאט, אבל יותר. וכשתריבו פחות, גם היחסים והרגשות ישתפרו, ויקלו עליו להענות לך, גם אם לא יודה בזה.